Sendreiovci vystúpia na Hlavnom námestí. V R. Sobote budú točiť aj klip

Rómska kapela Sendreiovci & Kakavakere Lavutara vystúpi začiatkom mája na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote. Ich koncert sa začne v rámci kultúrneho programu na Dni mesta o 15.00 hodine. Ako pre vobraze.sk priblížil líder kapely a spevák Vladimír Sendrei, na koncert sa tešia a pozývajú naň všetkých fanúšikov. „Budeme tam točiť aj videoklip. Náš koncert bude jeho súčasťou, naďalej pripravujeme CD pod názvom Rómska hudba spája,“ avizuje Sendrei. Podľa jeho slov bude koncert zaujímavý aj tým, že odohrajú aj jednu skladbu v maďarčine. „Na to sa ľudia môžu tešiť. Slovenskí Rómovia zaspievame maďarskú pieseň na želanie maďarských občanov Rimavskej Soboty,“ zdôraznil. 

Sendreiovci z okolia Kokavy nad Rimavicou prídu podľa jeho slov v plnej zostave, teda siedmi. V ich podaní má zaznieť viacero skladieb. Jednou z nich bude aj Hopa lide-lide. „Budeme mať aj veľký transparent s týmto názvom,“ podotkol Sendrei a dodal, že stále pripravujú nové CD. Jeho súčasťou majú byť aj hostia ako Richard Müller a iní významní umelci z československej hudobnej scény. „Musia mať čas na nás a zbierame ešte chýbajúce financie na vydanie CD,“ hovorí Sendrei. 

Na Rimavskú Sobotu má dobré spomienky a v minulosti hrával v jej drese futbal. „Mal som ešte 22 rokov, hrávali sme v R. Sobote s Aladárom Pápištom, Ľubomírom Zvodom, Marianom Kudlíkom či Milanom Špačekom. To boli najlepší futbalisti. Zvoda hrával aj za Slaviu Praha,“ spomenul Sendrei, ktorý na futbal do Rimavskej Soboty chodí aj v súčasnosti. „Som stále srdcom sobotský fanúšik kvôli tomu, že sa tam hrá futbal a mám tam veľa futbalových priateľov,“ dodal. Jeho syn Vladimír Sendrei junior pôsobí ako mládežnícky tréner v MŠK Rimavská Sobota.

Dni mesta sa uskutočnia budúci týždeň vo štvrtok a piatok 5. a 6. mája. Program bude pre verejnosť zadarmo. Moderovať ich v prvý deň bude Cyril Žolnír. V rámci programu vystúpi aj MC Erik & Ivana či Dominika Mirgová. Predstavia sa domáce talenty, deti a žiaci MŠ a ZŠ. Chýbať nebude veľký ťahák pre deti a rodičov, Spievankovo.

V rámci kultúrneho programu od 16.00 hodiny sa na pódiu Hlavného námestia predstaví speváčka a herečka Gizela Oňová, od 17.30 hod. skupina EDDA majdnem, od 19.00 hod. speváčka Dominika Mirgová a od 20.30 hod. hudobná skupina Heľenine oči. Súčasťou bude aj jarmok. 

Dni mesta bude moderovať Cyril Žolnír. Vystúpi MC Erik & Ivana či Dominika Mirgová. Vieme kedy.
Sendreiovci pripravujú nové CD, zverejnili už pár skladieb + video

Zdroj: vobraze.sk

„Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín“