Poltárčanka Dreisigová má bronz. V extralige ho získala s bratislavským tímom VKP

volejbalistka Nina Dreisigová (vpravo)

Volejbalistka Nina Dreisigová z Poltára má radosť z bronzu, ktorý získala v Niké extralige žien s družstvom VKP FTVŠ UK Bratislava. Bratislavský tím zdolal v sérii o tretie miesto VA UNIZA Žilina 3:1 na zápasy. Ukončil ju v piatok na žilinskej palubovke, kde zvíťazil 3:2 na sety. Sedemnásťročná Poltárčanka k tomu prispela sedemnástimi bodmi. „Teším sa z bronzovej medaily a vážim si ju. Táto medaila znamená pre mňa veľmi veľa. Platí to o každej jednej získanej. Oslavy medailového umiestnenia boli dobré, patrí to k tomu. Určitým spôsobom môžem považovať sezónu za úspešnú,“ povedala pre vobraze.sk Nina Dreisigová. Družstvo VKP figurovalo po základnej časti súťaže i po nadstavbe na druhom mieste. Žilinčanky sa nachádzali na štvrtej priečke.

Súboje o bronzovú priečku boli veľmi vyrovnané a dramatické. V troch zo štyroch duelov rozhodol o víťazkách skrátený piaty set. „Priebeh zápasov v tejto sérii bol ako na húsenkovej dráhe. Očakávala som, že to bude ťažká séria. Vedeli sme, že Žilina má svoju kvalitu a hlavne sa jej hráčky nikdy nevzdávajú. Preto sú zápasy proti nim veľmi ťažké,“ uviedla Dreisigová, študentka Strednej športovej školy v Bratislave.

Talentovaná odchovankyňa MVK Poltár sa v dueloch o bronz presadila. V prvom si pripísala na konto dvanásť bodov, v druhom devätnásť, v treťom deväť bodov a vo štvrtom spomínaných sedemnásť. „Počas tejto série som hrala na poste univerzálky a aj smečiarky. Myslím si, že som to celkom zvládla a ustála, čiže môžeme povedať, že sa mi darilo,“ vyjadrila sa Nina. Volejbalistky VKP podľahli v semifinálovej sérii hráčkam Slávie Kooperativa EU Bratislava 1:3 na zápasy a predtým prešli vo štvrťfinále play – off cez Hit UCM Trnava 3:0 na zápasy. Slávistky si napokon vybojovali titul. Vlani získala Nina Dreisigová s bratislavským VKP v extralige striebro.

V prvej polovici apríla sa šikovná ľaváčka predstavila v reprezentačnom tíme do 20 rokov, ktorý bojoval v druhom kole kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy. Jej dejiskom bol Pezinok. Slovenky sa však na kontinentálny šampionát nedostali. V úvodnom stretnutí zverenkyne reprezentačného kouča Mareka Maličkého vyhrali nad Kosovom 3:0, následne podľahli Grécku 2:3 a v záverečnom vystúpení prehrali so Španielskom 0:3. Slovenky obsadili tretie miesto.

Dreisigová naskočila do každého duelu ako striedajúca hráčka. „Bolo to rozhodnutie trénera, s ktorým ja nedokážem nič spraviť. Nezazlievam mu to. Viem, že som dala do tréningov pred kvalifikáciou i do zápasov v nej všetko. Nič som neodflákla. Hrali baby, ktoré mali formu a zaslúžili si byť na ihrisku,“ povedala a pokračovala: „To, že sme nepostúpili na ME, ma každopádne mrzí. Mali sme veľkú šancu na to, ale nepodarilo sa nám to.“

V roku 2021 zápolila Nina Dreisigová na majstrovstvách Európy do 16 rokov. Medzi jej hráčske zastávky patril tiež VK Slovan R. Sobota. V extralige žien hrávala najprv za Projekt RD SVF. Z neho zamierila v minulom ročníku do VKP Bratislava, s ktorým sa následne tešila z prvenstva v Slovenskom pohári a neskôr hrala vo finále extraligy.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album N. Dreisigovej