Sendreiovci pripravujú nové CD, zverejnili už pár skladieb + video

Sendreiovci z okolia Kokavy nad Rimavicou pripravujú nové CD. Názov albumu je Rómska hudba spája. Zverejnili už aj pár skladieb. Viac o ňom pre vobraze.sk priblížil líder kapely a spevák Vladimír Sendrei. Ako prezradil, album bude mať 7 až 8 skladieb a zverejniť ho plánujú koncom marca. „Na spoluprácu sme oslovili herca Sávu Popoviča, rapera Patrika Rytmusa Vrbovského, ktorý nebude rapovať, ale spievať a iných významných umelcov z československej hudobnej scény,“ avizuje Sendrei. Hudobné aranžmá má na starosti známy skladateľ a hudobník Henrich Leško.

V televízii ich najbližšie budete môcť vidieť koncom februára na RTVS v relácii Dedovizeň. Sendreiovci tam majú variť rómske jedlá a taktiež sa uskutoční premiéra nového videoklipu „Kde še kúri tam še kúri“.

Sendrejovci si vlani zahrali aj v klipe s Moja reč a Vecom

V septembri minulého roka bol zverejnený klip s chytľavou melódiou. Sendreiovci v ňom spolupracujú so slovenskou hip-hopovou skupinou Moja Reč a raperom Vecom. Klip podľa Sendreia točili v Handlovej v horách na opekačke a párty pod holým nebom. Jeho súčasťou sú aj tanečnice, dievčatá z Kokavy. Ak by ste nevedeli, o čom Vladimír Sendrei spieva v tejto skladbe, tak nám to prezradil. „Čierne vlasy čierne oči po svete ja chodím, Rómom a Nerómom my spievame,“ hovorí a dodáva, že spomínajú aj rodnú Kokavu nad Rimavicou.

Kapela Sendreiovci z okolia Kokavy nad Rimavicou je na hudobnej scéne vyše 20 rokov. Počas tohto obdobia sa v nej vystriedalo niekoľko hudobníkov. Sendreiovci pôsobia nielen doma, ale aj v zahraničí. Dostali sa aj na červený koberec do Londýna a na plátno Hollywoodu. Ich hudba je vo filme Sherlocka Holmesa: Hra tieňov.

Známa hudobná skupina je na scéne už vyše 20 rokov

Zdroj: vobraze.sk