Dni mesta bude moderovať Cyril Žolnír. Vystúpi MC Erik & Ivana či Dominika Mirgová. Vieme kedy.

Dni mesta Rimavská Sobota

Program na Dni mesta Rimavská Sobota začína vo štvrtok 5. mája. Hlavné námestie tak bude patriť viacerým interpretom i jarným trhom. Predstavia sa domáce talenty, deti a žiaci MŠ a ZŠ. Potom nasleduje prezentácia aktivít CVČ Relax. Moderátorom bude Cyril Žolnír z Rimavskej Soboty. So svojím hereckým nadaním sa presadil v divadle, no zahral si už aj v seriáloch či reláciách. Viac o ňom sa dozviete v našom staršom článku.

Pestrý program začne o 15.00 hodine koncertne ladiť rómska kapela Sendreiovci & Kakavakere Lavutara. V rovnakom čase má zasadnúť slávnostné mestské zastupiteľstvo, kde má dôjsť k odovzdaniu Ceny mesta. Nominantov je viac, poslanci zatiaľ o laureátoch nerozhodli kvôli nedokončenému a neuskutočnenému rokovaniu zastupiteľstva.

Od 16.00 hodiny sa na pódiu Hlavného námestia predstaví speváčka a herečka Gizela Oňová, od 17.30 hod. skupina EDDA majdnem, od 19.00 hod. speváčka Dominika Mirgová a od 20.30 hod. hudobná skupina Heľenine oči.

Program pokračuje aj v piatok. Už od 10.00 hodiny bude najmenších zabávať Spievankovo. Pódium na Hlavnom námestí bude rovnako patriť aj vystúpeniu šikovných detí z materských a základných škôl, z Centra voľného času RELAX a pre radosť zahrá aj Súkromné hudobné a dramatické konzervatórium. Rovnako svoj talent predvedú aj domáce spevácke, hudobné a tanečné súbory. Program zavŕši koncert MC Erika & Ivany.

Ďalší program a harmonogram vystúpenia si môžete pozrieť v priloženom plagáte, ktorý zverejnila samospráva aj na internetovej stránke mesta.

Súčasťou osláv bude v dňoch 5. a 6. mája jarmok. Na Hlavnom námestí a na Ul. Povstania bude sústredený najmä rozličný spotrebný tovar, ľudovoumelecké predmety a občerstvenie. Na Jánošíkovej ulici majú byť kolotoče.


Zdroj: vobraze.sk, rimavskasobota.sk

Na Dni mesta vystúpi Dominika Mirgová, Heľenine oči aj Spievankovo
Moderátor a herec Cyril Žolnír: Snažím sa pripraviť čarovné Vianoce aj mojim dvom deťom