Soboťania pustili perie v Spišskom Podhradí

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota natiahli sériu bez víťazstva na šesť zápasov. V Spišskom Podhradí vyšli včera bodovo naprázdno. Spišiaci zvíťazili nad zverencami kouča Eugena Bariho 3:1. Stredoslováci hrali od 82. minúty bez vylúčeného Jakuba Rakytu. V tretej lige Východ boli na programe stretnutia 24. kola. Gemerčania prehrali na jar už päť zápasov, na jeseň našli dvoch premožiteľov. V odvetnej časti vyhrali iba raz a z ihrísk súperov si priviezli len bod. Ich výsledky nie sú v súlade s deklarovanými postupovými ambíciami.

Rimavskosobotský mančaft išiel do vedenia v 10. min. Autorom gólu bol dvadsaťšesťročný Nigérijčan Sodiq Aremu, ktorý je najlepším strelcom MŠK. V treťoligovej súťaži skóroval siedmykrát a jeden zásah pridal v pohári.

Spišské Podhradie však otočilo priebeh duelu. V 30. min vyrovnalo zásluhou Ištvánika. V 70. min preklopil misky váh na stranu domácich Cehuľa. V 82. min. prišla R. Sobota o Rakytu, ktorý uvidel po druhej žltej karte červenú. Triumf východniarov spečatil v 90. min Hagara.

V rimavskosobotskej zostave mal na striedavý štart štvornásobné zastúpenie prvoligový MFK Ružomberok – brankár Branislav Sokol, Viktor Úradník, Giuliano Antonio Marek a Kevin Švehla. Spišské Podhradie je farmou druholigového FK Spišská Nová Ves. Za domácich tak nastúpil aj bývalý hráč R. Soboty Marek Janečka. Soboťania v deviatom kole zvíťazili nad Spišským Podhradím 1:0.

MŠK Spišské Podhradie – MŠK R. Sobota 3:1 (1:1)
Zostava R. Soboty: Sokol – Marek (46. Juhász), Petrán, Ciprus, Oluwaseun Japhet – Úradník, Krištof (46. Emeka Okonji), Švehla (77. Abiodun Agboola), Gembický, Rakyta – Aremu.

R. Sobota má 35 bodov (desať víťazstiev, päť remíz a sedem prehier so skóre 37:26) a naďalej sa nachádza na šiestej priečke. Jej strata na prvé miesto sa však zväčšila. Hráči MŠK Tesla Stropkov, ktorí sú lídrami súťaže, nazbierali 41 bodov. Stropkov je farmou druholigového Tatrana Prešova. Na druhom mieste figuruje so 40 bodmi Snina, rovnaký počet bodov však získala aj tretia Stará Ľubovňa. V ďalšom kole Gemerčania pocestujú do Námestova.

Zdroj: vobraze.sk