Poslanec Bagačka má záujem o primátorské kreslo v R. Sobote

Poslanec Mestského zastupiteľstva v Rimavskej Sobote Jaroslav Bagačka má zálusk na primátorské kreslo v jesenných komunálnych voľbách. Svoj zámer kandidovať potvrdil dnes pre vobraze.sk. „Kandidovať som sa rozhodol po dlhom zvažovaní preto, že si myslím, že mám predpoklady pre demokratické, konsenzuálne a odborné vedenie mesta, uvedomujúc si svoje limity. S optimizmom, vervou, ale aj pokorou vhodnou pre túto situáciu,“ povedal Jaroslav Bagačka. Ako spomenul, podnetov mal viac. „Najvýraznejšie boli od ľudí, ktorí chcú v meste pokoj, spoluprácu a kooperáciu,“ zdôraznil Bagačka, absolvent Pedagogickej fakulty UK, ktorý je členom koaličnej strany Za ľudí.

Kandidovať má za stredové a stredopravé strany. „Je ich približne deväť. Sú to strany vládne i mimoparlamentné, konzervatívne i liberálne,“ naznačil Bagačka, ktorý sa považuje za stredového komunálneho politika. „Výrazne podporujem strednú vrstvu a v riešení sociálnych otázok žiakov a zamestnancov som silnejší, ako prívrženci Hlasu, Smeru či iných ľavicových strán,“ dodal.

Ako kandidát na primátora Rimavskej Soboty považuje za prioritu predovšetkým zabezpečenie pracovných príležitostí pre občanov mesta a ťažko skúšaného regiónu. „K zlepšeniu ich sociálneho postavenia, ich mnohorozmernému vzdelanostnému rozvoju, realizácii, riešení bytovej otázky, konsenzuálnemu riešeniu problémov, rozvoju telesnej kultúry, spolupráci národov, národností, etník a náboženstiev, rozvoji športu, vrátane prebojovania sa do 1. ligy vo futbale, tiež v kultúre, jej rozvoju, k politickej kultúre, participácii občanov na rozvoji mesta,“ dodal.

Jaroslav Bagačka je riaditeľom Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Rimavskej Sobote. Vo funkcii riaditeľa pracuje už 23 rokov. So samosprávou má skúsenosti, ako dlhoročný poslanec mestského zastupiteľstva. „V súboji o primátorské kreslo chcem uspieť. Mám však rešpekt a úctu ku všetkým kandidátom,“ povedal. Bagačka je členom poslaneckého Klubu Odvážme sa zrýchliť, z ktorého plánuje vystúpiť.

Kandidatúru na primátora Rimavskej Soboty už ohlásili Zsolt Lajka, Csaba Horváth, Nadežda Demeterová a Ivan Hazucha.

Zdroj: vobraze.sk