O primátorské kreslo v R. Sobote má záujem Nadežda Demeterová

Nadežda Demeterová

Podnikateľka Nadežda Demeterová prejavila záujem o primátorské kreslo v Rimavskej Sobote.
„Po nominácii na Slovenku roka ma oslovili viacerí Sobotania a priatelia s tým, že by som mala kandidovať na funkciu primátorky. Pochopila som, že je to možnosť zúročiť moje skúsenosti a svoju energiu tomuto mestu,“ povedala pre vobraze.sk Nadežda Demeterová. Ako tvrdí, v Rimavskej Sobote žijú skvelí ľudia, ktorí sú schopní dokázať spoločne neuveriteľné veci, pokiaľ majú vedenie, s ktorým sa vedia stotožniť. „Chcem, aby sme mohli žiť v meste, na ktoré boli obyvatelia vždy hrdí, kde vedenie počúva hlasy svojich obyvateľov a plní ich,“ dodala.

Nadežda Demeterová pochádza z Hačavy, vyštudovala gymnázium v Hnúšti a ukončila Strojnícku fakultu na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave. „Samosprávu som doposiaľ vnímala ako normálny občan, učím sa však rýchlo a myslím si, že s týmto nebudem mať problém,“ reagovala na otázku k svojim skúsenostiam v samospráve. „Už som sa rozhodla, teraz je to už v rukách voličov,“ povedala Demeterová, ktorá do volieb pôjde ako nezávislá kandidátka.

Na otázku, či považuje za výhodu, alebo nevýhodu, že ako žena budete mať zrejme iba mužských súperov, zareagovala: „Nedelím ľudí, myslím si, že ženy sú minimálne tak schopné, ako muži. Myslím si, že ženský element pri fungovaní mesta môže len prospieť.“

Demeterová v júni získala titul Slovenka roka v kategórii biznis a manažment. Je konateľka a spolumajiteľka spoločnosti RISO – R, ktorá sa zaoberá takzvanou tradičnou výrobou džemov, ovocných nátierok a lekvárov. Podľa jej slov sa u nej v práci zatiaľ nič nemení. „Mám však dvoch schopných a samostatných synov, ktorým povinnosti vo firme môžeme aj s manželom okamžite presunúť,“ dodala.

Kandidatúru na primátorskú funkciu v Rimavskej Sobote už ohlásili Zsolt Lajka a Csaba Horváth. Obidvaja ako nezávislí kandidáti. Vyjadrenia súčasného primátora Jozefa Šimka naznačujú, že bude zrejme opätovne kandidovať, a to ako nezávislý kandidát so širokou politickou podporou.

Zdroj: vobraze.sk, foto: archív Nadežda Demeterová