Poslanec Hazucha oznámil kandidatúru na primátora R. Soboty

Do súboja o primátorské kreslo v Rimavskej Sobote vstupuje Ivan Hazucha. Poslanec mestského zastupiteľstva a zároveň okresný predseda strany Smer – SD potvrdil svoju kandidatúru pre vobraze.sk. „Som v prvom rade kandidátom strany Smer – SD. Mám podporu jej členov na okresnej i krajskej úrovni. Ak ma podporí aj iná strana, budem rád, ale netrvám na tom,“ dodal. Komunálne voľby sa uskutočnia 29. októbra.

„Výzva, aby som kandidoval na primátora, zaznela na okresnej úrovni Smeru – SD. Sme silná strana a je zvyčajné, aby takýto typ strany postavil kandidáta na primátora. Pred štyrmi rokmi sme ho nemali, teraz sme sa rozhodli, že skúsime ísť do tejto súťaže,“ ozrejmil Ivan Hazucha.

Tvrdí, že do komunálnych volieb nejde ako nepriateľ súčasného primátora Jozefa Šimka, ale ako alternatíva voči nemu. „Vidíme, že sa mesto nehýbe ďalej smerom navonok. Chcem ponúknuť zmenu v prístupe. Myslím si, že by som dokázal efektívnejšie spolupracovať aj s mestským zastupiteľstvom v takom zložení, aké máme v prebiehajúcom volebnom období. Rozdielnosť názorov medzi primátorom a časťou poslancov bola pomerne veľká a pomerne častá. Ale to nie je dôvodom na také vyhrotenie vzťahov, aké sme mali možnosť vidieť,“ uviedol poslanec rimavskosobotského mestského parlamentu.

Na druhej strane dodal, že sa viackrát s terajším primátorom zhodol. „Vo veciach, ktoré sú v prospech mesta, má moju podporu. Ako sa nedá zhodnúť na dobrých veciach? Nie som ten typ, ktorý bude robiť natruc, lebo ide o niečiu myšlienku. Dobrá vec je dobrá vec. Uvedomujem si, že akokoľvek sa budete snažiť, nikdy stopercentne nevyhoviete ľuďom. Vždy sa prikláňam k tomu, aby som vyhovel čo najväčšiemu počtu ľudí, keď to nie je v rozpore s morálnymi pravidlami,“ povedal Hazucha, ktorý je absolventom Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

Podľa jeho slov nechce sľubovať vzdušné zámky. „Zakladám si na korektnom prístupe a na tom, ma ľudia poznajú. Na mestskej úrovni moje stranícke tričko väčšinou nezaváži. Ukázali sme však, že vieme spolupracovať s pravicovými liberálmi, aj so súčasným primátorom, ale tiež s maďarskými stranami. Domnievam sa, že tam je cesta, keď má človek slušný, korektný prístup, vtedy sa dočká podpory na rôznych úrovniach.“

Ako vidí Ivan Hazucha svoje šance v súboji o primátorskú funkciu? „Máme dosť podobný voličský elektorát s pánom primátorom. Časť z nich sa rozdelí medzi neho a mňa. Časť voličov budeme mať iných. Dúfam, že uhrám slušný volebný výsledok. Beriem to tak, že pokiaľ primátor mesta, alebo starosta obce nemá nejaké vážne kauzy, vždy má najväčšie šance na opätovné zvolenie. Ľudia vedia, čo môžu od neho očakávať. To sa týka aj nášho primátora. Považujem sa v Rimavskej Sobote za jedného zo silnejších kandidátov na primátora, ktorý má celkom reálnu šancu uspieť,“ odvetil. Je vedúcim prevádzky kanalizácií a ČOV v Stredoslovenskej vodárenskej prevádzkovej spoločnosti.

Kandidatúru na primátora Rimavskej Soboty už ohlásili Zsolt Lajka, Csaba Horváth i Nadežda Demeterová. Vyjadrenia súčasného primátora Jozefa Šimka naznačujú, že bude pravdepodobne opätovne kandidovať.

Zdroj: vobraze.sk