Zsolt Lajka sa mieni uchádzať o funkciu primátora R. Soboty

Zsolt Lajka

Rimavskosoboťan Zsolt Lajka sa bude uchádzať o funkciu primátora v jesenných komunálnych voľbách. Ako pre vobraze.sk Zsolt Lajka uviedol, je o tom pevne rozhodnutý. „Bolo to spontánne rozhodnutie. Táto sféra ma zaujíma už dlhé roky, o tomto svedčí aj moje vysokoškolské vzdelanie,“ povedal 37-ročný Lajka, ktorý vyštudoval verejnú ekonomiku a správu. Pracuje v bankovom sektore. Kandidovať mieni ako nezávislý a pripravuje sa zbierať potrebné podpisy. Podľa jeho slov teraz cíti, že dozrel na takéto rozhodnutie.

Hlavným dôvodom, prečo sa rozhodol kandidovať, je vytvoriť také prostredie, aby ich deti nemali dôvod odísť z Rimavskej Soboty. Ako spomenul, on aj jeho manželka, ktorá pracuje na mestskom úrade, sa vrátili po vysokej škole domov. Oblasť samosprávy mu nie je úplne neznáma a má skúsenosti na úrovni spolupráce bankára s primátormi a starostami, kde riešia dosť dôležité finančné a rozpočtové veci. „Myslím si, že je dosť veľké plus vidieť samosprávy z pohľadu mojej práce,“ hovorí.

Na otázku, či je pripravený zastávať tento post primátora, povedal, že čím ďalej, tým viac áno. Ako dodal, medzi prvými, čo sa o jeho zámere dozvedeli, bol primátor Jozef Šimko. „Aj z titulu, že tam pracuje moja manželka. Nemáme konflikty, chcel som, aby to bolo čestné, aby sa to nedozvedel od iného. Takto som to vnímal, že je to korektné,“ poznamenal. Lajka má rád šport a džudo ho podľa jeho slov naučilo najdôležitejšie hodnoty ako úcta, pokora, disciplína, vytrvalosť, bojovnosť a čestnosť.

Jozef Šimko je primátorom Rimavskej Soboty tretie volebné obdobie. Na jeseň 2018 mu v komunálnych voľbách ako nezávislému kandidátovi dalo svoj hlas vyše 5-tisíc obyvateľov R. Soboty.

Zdroj:vobraze.sk