Pracoval na Mestskom úrade v R. Sobote, avizuje záujem o primátorské kreslo

Csaba Horváth

Pár mesiacov pred jesennými komunálnymi voľbami spoznávajú obyvatelia Rimavskej Soboty meno ďalšieho kandidáta na primátora. Je ním 37-ročný Róm Csaba Horváth. Je riaditeľom organizácie Opre Roma Slovensko a v R. Sobote žije od narodenia. Ako pre vobraze.sk priblížil, o kandidatúre sa rozhodoval dosť dlho. „Niekoľko mesiacov určite áno. Ešte niekedy v minulom roku som začal rozmýšľať, že budú v tomto roku komunálne voľby a či ísť do toho boja, alebo nie,“ povedal Horváth a dodáva, že nakoniec sa rozhodol ísť kvôli tomu, že v tomto meste vidí stagnáciu, a to hlavne kvôli politickým intrigám a hrám. 

Má stredoškolské vzdelanie a v minulosti kandidoval na poslanca MsZ v obvode Tomašová – Včelinec – Kurinec. Nedostal ale dostatok hlasov. „Skúsenosti vo verejnej správe však mám aj z toho hľadiska, že od svojich 22 rokov pracujem vo verejnej správe,“ priblížil Horváth, ktorý začínal na Úrade Banskobystrického samosprávneho kraja, kde sa podľa jeho slov zúčastňoval každého jedného zastupiteľstva. Bol tajomníkom rómskej komisie v tom období a neskôr pracoval na odbore sociálnych vecí na Mestskom úrade v Rimavskej Sobote. V súčasnosti pracuje na obecnom úrade v Barci.

Do volieb hodlá ísť zatiaľ ako nezávislý kandidát. „Nevylučujem však rokovanie s politickými stranami,“ povedal Csaba Horváth a dodal, že zatiaľ kandidátov na poslanca vo svojom tíme nemá. „Pôvodne som nad tým neuvažoval, že by som išiel s poslancami, ale keď dostanem nejakú ponuku, tak prečo nie,“ podotkol Horváth, ktorý je podľa jeho slov hrdý na svoju rómsku národnosť a chce byť pritom moderným primátorom pre všetkých obyvateľov. 

Už pred Csabom Horváthom ohlásil kandidatúru na post rimavskosobotského primátora Zsolt Lajka. V súčasnosti je tretie volebné obdobie primátorom Jozef Šimko.

Zdroj: vobraze.sk, foto: Csaba Horváth

„Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín“