Do R. Soboty zavíta v rámci 22 Tour Richard Müller. Zaspieva známe hity

Toto leto zažijeme v Rimavskej Sobote koncert jedného z najúspešnejších a najpopulárnejších slovenských spevákov Richarda Müllera. Stretnúť sa naživo s ním i jeho hudbou vás pozývame vo štvrtok 25. augusta o 20.00 hod. na amfiteátri. Spojenie jeho hudby, výnimočného talentu, osobnej charizmy a nezabudnuteľného hlasu sľubuje úžasný zážitok. Môžete sa tešiť na jeho veľké hity, ktoré nikdy neprestanú baviť a ktoré urobili z tohto textára, skladateľa a speváka žijúcu hudobnú legendu. Vstupenky si môžete kúpiť v predpredaji online na www.kulturars.sk, alebo osobne v TIC (Dom kultúry). Vstupné je 22,90 eur a v deň konania koncertu 25,90 eur.

Vlani oslávil Richard Müller šesťdesiatku a pomaly sa blíži aj iné jeho, tentoraz profesijné, jubileum. Na koncertných pódiách sa s ním už môžeme stretávať úctyhodných 39 rokov, pričom stále platia jeho slová: „Teším sa na publikum. Pevne verím, že tí ľudia, ktorí na nás prídu, chcú na nás prísť a ja stále pociťujem veľkú zodpovednosť. Pretože nemám ani len najmenšiu ambíciu sklamať čo i len jediného diváka.“

Vďaka dlhoročným skúsenostiam a aj dlhoročným spolupracovníkom mala aj tentoraz príprava koncertného programu na 22 Tour svoju osvedčenú podobu. „Ja som tentokrát do toho takmer vôbec nevstupoval,” upresňuje Richard Müller a dodáva: „Celé to dal dokopy náš kapelník a bubeník Juraj Kuchárek. Ja som to len jemne skorigoval do výslednej podoby.“

Po týždňových skúškach vyrazil ešte v máji Richard aj s celou kapelou na koncerty do Česka, ku ktorým od druhej polovice júla pribudlo aj šestnásť slovenských miest. Členmi kapely sú: Michal Žáček (saxofón), Štefan Lengyel (gitara), Martin Wittgruber (klávesy), Martin Gašpar (basová gitara), Juraj Kuchárek (bicie) a trojica vokalistov (Anna Horthová, Klára Mockovčiaková, Rado “Vrabec” Orth – kedysi spevák a gitarista kultových Made II Mate, členmi tejto skupiny boli aj Gašpar a Wittgruber).

Koncertný playlist je postavený primárne na skladbách z Richardových sólových albumov vydaných v rokoch 1992-2001. Popri pesničkách z kategórie „povinná jazda“, ktoré nemôžu chýbať počas Müllerových koncertov, si fanúšikovia môžu vychutnať aj koncertne menej známe skladby – napríklad Flétnu do žita z prvého Richardovho českého albumu, v ktorej mu hosťovali Robert Kodym a David Koller. Aj napriek tomu, že na pódiá vstupuje Richard už spomínanú 39. sezónu, podľa jeho slov „ešte predtým ako naňho vyjdem, mávam poväčšine strašnú trému. Ale keď už na ňom som, tak sa to trošku zlepší“.

Zdroj: MsKS R. Sobota, foto: muller.sk a MsKS