Silvia Habánová zasadla na riaditeľský post, maľovať plánuje naďalej

Silvia Habánová

Silvia Habánová sa dnes posadila na riaditeľskú stoličku v Mestskom kultúrnom stredisku v Rimavskej Sobote. Po tom, ako sa stala víťazkou výberového konania, ju primátor Jozef Šimko poveril riadením tejto mestskej organizácie na obdobie pol roka. Ako pre vobraze.sk ďalej uviedla Silvia Habánová (44), funkcie sa ujala s dobrými pocitmi. „Bude to určite zaujímavé a pre mňa je to veľká výzva. Je to na obdobie pol roka, chcú si ma otestovať, je to normálne,“ povedala pre vobraze.sk poverená riaditeľka MsKS Rimavská Sobota. Podľa jej slov ju ráno predstavili a v priebehu dňa sa zoznamovala s prostredím. „Prešli sme celú budovu. Pôjdeme aj do amfiteátra, mestskej galérie, kina, aby som sa zoznámila s technickým stavom budov,“ povedala Habánová. Tvrdí, že sa chce s prostredím dobre zoznámiť, pretože nerada robí veci zbrklo. Podotkla, že sa bude snažiť hľadať prostriedky na rekonštrukciu budovy MsKS, ktorá potrebuje minimálne nové okná či zateplenie. „Aby to bolo dôstojnejšie. Je to neúnosné,“ doplnila.

Svoje umelecké aktivity na klinec zavesiť neplánuje. Už 20. mája bude výstava v Miskolci, kde sa plánuje zúčastniť na vernisáži Klubu výtvarníkov Zlatý rez. „Bude tam veľký grand opening, tak teraz maľujem vo voľnom čase aj cez víkendy. Možno vzniknú aj nové zaujímavé diela aj s novou funkciou na novom pracovisku, či na kultúrnych podujatiach.  Všade človek nachádza inšpiráciu. Som pozitívne naladená,“ dodáva.

Silvia Habánová doteraz pracovala na odbore školstva na MsÚ v R. Sobote a venuje sa umeleckej tvorbe, maľuje olejom. V minulosti tancovala vo folklórnom súbore Új Gömör a 25 rokov pracovala ako účtovníčka. Silvia Habánová zvíťazila v aprílovom výberovom konaní na post šéfky Mestského kultúrneho strediska. Presvedčila všetkých piatich členov výberovej komisie. Predstúpili pred ňu tri uchádzačky. O pol roka by jej meno malo byť predložené pred poslancov mestského zastupiteľstva. Bývalou riaditeľkou MsKS bola Milana Jutková.

Zdroj: vobraze.sk

Milana Jutková skončila na poste riaditeľky MsKS v R. Sobote