Milana Jutková skončila na poste riaditeľky MsKS v R. Sobote

Milana Jutková

Milana Jutková už nie je riaditeľkou Mestského kultúrneho strediska v Rimavskej Sobote. Pre vobraze.sk to potvrdil viceprimátor Jozef Tóth. Ako ďalej uviedol, z funkcie odstúpila a nezastáva ju od 1. marca. „Prekvapilo ma to. Mesto jej ponúklo funkciu na úrade, ako vedúca Turistického informačného centra,“ povedal a dodal, že poverená vedením MsKS je Tatiana Koniarová, dlhoročná pracovníčka spomínanej mestskej organizácie.

Podľa Tótha dnes personalistka pripravovala výberové konanie. „Čo najskôr spravíme výberové konanie, aby mohol byť nový riaditeľ,“ povedal Tóth.

Milana Jutková bola riaditeľkou MsKS od jesene 2015. Do tejto funkcie prešla práve z postu šéfky Turistického informačného centra. „Ďakujem za doterajšiu dôveru a spoluprácu,“ reagovala dnes Milana Jutková, ktorá svoje konanie ďalej nekomentovala.

Viceprimátor Tóth zároveň dodal, že ďalšie zmeny na postoch riaditeľoch mestských organizácií nenastali. „Menovalo ich zastupiteľstvo na návrh primátora. Zatiaľ som nevidel snahy o to, aby niekoho odvolali,“ dodal.

Doplnené o 20.50 hod.
Podľa druhého viceprimátora Attilu Halásza sú na určité obdobie volení riaditelia škôl, podobne ako aj samotní poslanci. „V poriadku je aj to, že mestský úrad vypísal výberové konania na pozície vedúcich odborov,“ povedal pre vobraze.sk Halász a dodal, že je to korektné voči iným a verí, že to bude aj v prospech mesta. Poznamenal, že téma bola otvorená aj na poslednom rokovaní mestského zastupiteľstva. Nevylúčil, že do úvahy môžu pripadnúť aj ostatné pozície riaditeľov príspevkových organizácií. „Bude to témou podľa mňa na budúcom MsZ,“ uzavrel.

Zdroj: vobraze.sk