O pozíciu šéfa MsKS prejavili záujem piati uchádzači. Dvoch vylúčila komisia

Záujem o pozíciu riaditeľa  rimavskosobotského mestského kultúrneho strediska prejavili  piati uchádzači. Výberová komisia dvoch z nich vyradila. Traja idú pred komisiu. Ako pre vobraze.sk uviedol prednosta mestského úradu Štefan Szántó, ktorý je predsedom komisie, obálky otvárali včera. Komisiu menoval podľa jeho slov primátor a členmi sú viceprimátor i poslanec MsZ Attila Halász, poslanec Viliam Vaš a poslankyňa Anna Šimková. Za odbory MsKS je jej členkou aj Regina Špitálová.  

„Na základe posúdenia požadovaných podkladov, ktoré bolo treba doložiť a uviesť, sa komisia rozhodla nezaradiť do výberového konania dvoch uchádzačov,“ hovorí prednosta a dodáva, že obidvaja nesplnili tri roky praxe v riadiacej oblasti. Ako Szántó upresnil, ide o Moniku Nagyovú, ktorá predtým pracovala ako referentka v Dome kultúry vo Fiľakove a Tomáša Bálinta, pracovníka MsKS v R. Sobote. „Dal som o tom hlasovať a jednoznačne všetci štyria hlasovali, že títo uchádzači nebudú pozvaní na výberové konanie. Prítomná pri tom nebola Anna Šimková,“ podotkol.

Do výberového konania komisia tak podľa predsedu komisie bude pozvaná Marta Kovácsová z Rimavskej Soboty, zamestnankyňa Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, ako aj Angelika Lauro a Silvia Habánová, pracovníčka odboru školstva na MsÚ.

Päťčlenná komisia má 19. apríla posúdiť koncepcie uchádzačov a potom dá návrh primátorovi. Riaditeľa budú voliť poslanci MsZ na rokovaní.
Bývalá riaditeľka MsKS Milana Jutková sa funkcie vzdala koncom minulého mesiaca. Od začiatku marca je jeho vedením poverená dlhoročná kultúrna pracovníčka Tatiana Koniarová.


 
Zdroj: vobraze.sk