Výstavbu Lidlu začnú v Hnúšti po získaní povolení. Termín otvorenia druhej predajne v R. Sobote nenaznačili

Predajňa LIdl na Cukrovarskej ulici v R. Sobote

Spoločnosť Lidl plánuje začať výstavbu svojej druhej predajne v Rimavskej Sobote v tomto roku. Pre vobraze.sk to bez ďalších konkrétností uviedol vedúci úseku komunikácie Lidl SR Tomáš Bezák. „Nateraz však nevieme bližšie odhadnúť termín otvorenia,“ dodal.

Stavebné povolenie na výstavbu druhej predajne Lidl bolo vydané vlani v lete a zároveň aj nadobudlo právoplatnosť. Predajňa sa bude nachádzať v priestore areálu bývalej tabakovej továrne na Hostinského ulici v Rimavskej Sobote. Jej výstavbe majú predchádzať aj búracie práce. Obchodný reťazec Lidl už má v súčasnosti predajňu na Cukrovarskej ulici.

Lidl má mať predajňu aj v Hnúšti. „Čo sa týka Hnúšte, aktuálne zabezpečujeme všetky potrebné povolenia. Po ich získaní začneme výstavbu,“ vyjadril sa Bezák.
Stane sa predajňa Lidl v Hnúšti realitou v tomto roku a bude v nej môcť začať verejnosť nakupovať? „Pevne v to verím. Tak – ako sme sa so zástupcami Lidlu stretli, tak oni sú veľmi optimistickí, ja som v tomto opatrnejší. V každom prípade tvrdili, že ak zaberú, tak niekedy pred tohtoročnými Vianocami by sme už aj tam mohli nakupovať,“ odpovedal pre vobraze.sk hnúšťanský primátor Martin Pliešovský.

„O termíne otvorenia nových predajní informujeme vždy s dostatočným predstihom,“ podotkol vedúci úseku komunikácie Lidl SR.

Zdroj: vobraze.sk