Zverte svoj textil a prádlo profesionálom z Práčovne RS

Vyperieme – Vysušíme – Vyžehlíme – Donesieme. K. Mikszátha 253/30, Rimavská Sobota

Čisto a sviežo. Tohto hesla sa držia v Práčovni RS. Poskytujú tu pranie, žehlenie, manglovanie či dezinfekciu prádla. Pôsobia na Ulici K. Mikszátha v prízemnej budove vedľa parkoviska Pobočky Sociálnej poisťovne v R. Sobote. Majiteľom je mladý podnikateľ Dominik Albert, ktorý má v práčovni dve opory. Tento trojčlenný tím už vie, ako zatočiť aj s extra znečistenými textíliami.

Okrem toho, že ich dokonale vyčistia, ich zbavia aj baktérii a po dohode vám prádlo odvezú aj privezú domov. To ocenia najmä ľudia po chorobe, alergici, ľudia s kožnými problémami, ale aj ostatní, ktorí si potrpia na hygienickú čistotu. Tá je povinná najmä v ubytovacích zariadeniach. Práčovňa RS spolupracuje s hotelmi, wellnesmi, domovami dôchodcov, ale jej služby čoraz častejšie využívajú aj súkromné osoby. Mnohé textílie je totiž často náročné vyčistiť v domácom prostredí.

,,U nás si môžete dať vyčistiť všetko, čo doma nedáte do malej práčky. Máme k dispozícii veľkoobjemové profesionálne práčky, ktoré si hravo poradia, či už s dekami, prikrývkami, paplónmi alebo hračkami. Tie po našom vyčistení ostanú skoro ako nové a hygienicky čisté,“ povedala pracovníčka práčovne Martina Gombalová. Vyprať si môžete dať plachty, uteráky, košele, kabáty, záclony či športové dresy.

Dnes už nie je prekvapením, že ľudia si okrem práčky do domácnosti zadovážia aj sušičku, pritom je veľký rozdiel medzi domácimi a profesionálnymi spotrebičmi. ,,Pre dosiahnutie nadýchaného efektu, napríklad v prípade páperovej bundy, je potrebná takáto profesionálna sušička. Domáca sušička neurobí na oblečení taký efekt,“ hovorí pracovníčka Mária Pálkovácsová, ktorá tento odbor vyštudovala a venuje sa mu už štyridsať rokov. Mnohým sa už určite stalo, že zimná bunda opratá v obyčajnej práčke vyzerala nejako inak, ako keď ste ju kúpili. Mohol to spôsobiť zle zvolený program na práčke alebo použitie nevhodného pracieho prostriedku. Zverením búnd alebo aj iných textílii do rúk profesionálov môžete takýmto nemilým prekvapeniam predchádzať a zároveň ušetriť nemalé peniaze.

Čistenie je proces, v ktorom sa dodržujú jednotlivé kroky pre žiadaný výsledok. ,,Opratie má svoj čas, dĺžka závisí od zvoleného programu. Ďalej nasleduje sušenie a na záver manglovanie, ktoré dlho trvá, keďže mangel ide pomaly,“ hovorí Martina a dopĺňa, že práca v práčovni nie je náročná fyzicky, ale skôr časovo. Manglovanie je veľmi dôležité, keďže prádlo pri vysokej teplote vyrovnáva a zároveň ho dezinfikuje.

Vyperieme – Vysušíme – Vyžehlíme – Donesieme.

Posteľné prádlo je osobitná kategória, pri ktorej by sme mali zvýšiť pozornosť asi najviac. Je veľmi dôležité udržiavať obliečky aj plachty vždy čisté, aby sme predchádzali vzniku a množeniu roztočov či baktérii. ,,Posteľné prádlo, ktoré máte doma, si síce viete oprať aj sami, ale tým, že my ho preženieme cez mangel zaručujeme sto percentnú hygienu. Ten ho vďaka vysokej teplote zbaví akýchkoľvek baktérii,“ približuje význam manglovania majiteľ Práčovne RS Dominik Albert.

Aj keď ide o časovo náročnú prácu, v Práčovni RS sú vždy ochotní čo najviac vyhovieť potrebám svojich zákazníkov a dosiahnuť tak maximálnu spokojnosť. ,,Keď potrebuje mať zákazník vypraté čo najskôr, sme otvorení dohode. Mali sme už aj zákazníka, ktorý si ráno priniesol prádlo a popoludní ho už mal hotové a pripravené na vyzdvihnutie,“ dodáva.

Ceny za čistenie sú uvedené s DPH a odvíjajú sa od počtu a veľkostí vecí,
ktoré si potrebujete dať vyčistiť. Napríklad:

Plachty – od 1,20€ (podľa veľkosti)
Paplóny – od 8,50€ (podľa hrúbky)
Košele – 1,60€
Kabáty – od 6,50€ (podľa hrúbky)

Deky – od 2,20€ (podľa veľkosti)
Športové dresy – 0,90€
Záclony – 0,85€ za m2
Uteráky – od 0,70€


Práčovňa RS okrem svojich základných služieb ponúka aj odvoz a dovoz prádla. Zákazníci sa tak nemusia ani pohnúť z domu, aby bolo hygienicky čisté a svieže. Stačí zavolať na telefónne čísla 047/2010195 alebo na 0903 843 450 a o vaše prádlo sa postará tím profesionálov.

Adresa: Práčovňa RS, K. Mikszátha 253/30, Rimavská Sobota
Otváracie hodiny pondelok – piatok 7:30 – 14:00 hod.

V prípade donášky kontaktujte telefónne čísla 047/2010195 alebo 0903 843 450

Zdroj: PR-článok, Práčovňa RS