Lidl odkúpil časť tabakovej továrne pre výstavbu druhej predajne v R. Sobote

Spoločnosť Lidl odkúpila časť areálu bývalej tabakovej továrne v Rimavskej Sobote. Vzniknúť tam má druhá avizovaná predajňa tejto spoločnosti. Pre vobraze.sk to potvrdil vedúci úseku komunikácie spoločnosti Lidl SR Tomáš Bezák. Ako ďalej uviedol, vlastníkom pozemku sú od leta tohto roku. Na pozemku sú však chátrajúce priestory prístavieb či garáží, ako aj priestory bývalej jedálne na Hostinského ulici, ktoré stoja tesne pri chodníku. Tieto miesta budú predmetom búrania.

Povolenie na búracie práce bolo vydané ešte v auguste minulého roku. Podľa Bezáka by s búracími prácami mali začať v priebehu roku 2024. Zbúrané tak majú byť všetky objekty na nimi odkúpenom pozemku. So samotnou výstavbou by sa potom mohlo rovnako začať v budúcom roku.

Časť bývalých budovy bývalej tabakovej továrne na Hostinského ulici určené na zbúranie

Predajňa potravín a doplnkového tovaru má byť jednopodlažný objekt s predajnou plochou 1 417,51 m2. Areál predajne bude pozostávať zo samotného objektu predajne, prekrytého priestoru pred vstupom, samostatného prístrešku pre nákupné vozíky a bicykle, príjazdovej komunikácie a parkoviska. Ako sa ďalej uvádza v stavebnom povolení, lokalita bude dopravne napojená z ulice Hostinského, z cesty III. triedy novonavrhovanou križovatkou s ľavým odbočením. Predpokladaný počet zamestnancov predajne je 25 – 30.

Obchodný reťazec Lidl už má v súčasnosti predajňu na Cukrovarskej ulici v R. Sobote. Lidl má mať predajňu aj v Hnúšti.

Z bývalej tabakovej továrne má byť zachovaná najväčšia časť areálu, kde v minulosti sušili tabak. Majiteľom objektu je spoločnosť Dr. SLOVAKIA dražobno-realitná spol. s. r. o. Poschodová budova má podľa konateľa spoločnosti Mariána Štúrika v budúcnosti slúžiť ako garáže či byty. Okrem toho by tam mala vzniknúť kaviareň alebo reštaurácia.

Zdroj: vobraze.sk