Projekt výstavby Lidlu v R. Sobote pokračuje. V pláne je aj parkovací dom

Hostinského ulica a objekt bývalého areálu Tabakovej továrne – garáže, jedáleň

Avizovaný projekt výstavby druhého obchodného domu Lidl v Rimavskej Sobote napreduje. Objekt má byť postavený na Hostinského ulici, pri bývalej budove tabakovej továrne. Práve na pozemkoch niektorých chátrajúcich prístavieb či garáží v areáli. „Blížime sa do finále, čo sa týka papierových a zmluvných záležitostí. Ide o dodatky ku kúpnej zmluve, ktorá sa uzavrela pred rokom,“ povedal pre vobraze.sk Marián Štúrik, konateľ spoločnosti Dr. SLOVAKIA dražobno-realitná spol. s. r. o., ktorá je majiteľom objektu bývalej Tabakovej továrne a odpredáva časť pozemkov na výstavbu Lidlu. Ako podotkol, proces je náročnejší v tom, že ide o korporátnu spoločnosť, ktorá chce mať všetky veci doriešené kompletne. „Až keď sú veci legislatívne v poriadku, tak sa začína s búraním či výstavbou a práce potom idú relatívne veľmi rýchlo,“ dodáva. Na objekty bolo podľa Štúrika vydané aj búracie povolenie.

Podľa jeho slov z parkoviska Lidlu má byť napríklad vstup do parkovacieho domu, ktorý plánujú realizovať na prízemí hlavnej budovy tabačky. Zvyšné priestory majú slúžiť na prerábku viac ako 40 bytov. „Taký je zatiaľ plán,“ dodáva s tým, že ide o veľký projekt a dobu realizácie vidí o pár rokov. Napriek tomu už prejavili niektorí ľudia záujem o byty. 

„Každopádne táto časť mesta narastie na lukrativnosti. Je tam infraštruktúra a stále je to veľmi dostupné do mesta. Aj byty by mali patriť medzi tie najlukratívnejšie v Rimavskej Sobote,“ podotkol. 

„Zámerom investora je vybudovať predajňu potravín a doplnkového tovaru v priestore areálu bývalej tabakovej továrne. Lokalita bude dopravne napojená z Ulice P. Hostinského z cesty III. triedy (III/2741) novonavrhovanou križovatkou s ľavým odbočením,“ informoval vedúci úseku komunikácie spoločnosti Lidl SR.

Spoločnosť lidl má už v R. Sobote jednu prevádzku na Cukrovarskej ulici. V meste postavili dve detské ihriská a s výstavbou by sa malo začať aj v projekte Čistinka. V lokalite Hostinského ulice prebieha výstavba bytového domu a v neďalekom Family centre pri bývalej Hypernove prebiehajú rekonštrukčné práce k nasťahovaniu nových obchodných prevádzok. Viac sa dozviete v našom článku

Zdroj: vobraze.sk