Lidl chce mať v R. Sobote ďalšiu predajňu

Lidl

K súčasnej predajni spoločnosti Lidl na Cukrovarskej ulici by mala pribudnúť v Rimavskej Sobote ďalšia. Pre vobraze.sk to potvrdil vedúci úseku komunikácie spoločnosti Lidl SR Tomáš Bezák. „Chceme postaviť druhú predajňu, ktorá bude štandardná a zostane zachovaná aj tá predošlá,“ povedal Tomáš Bezák. V prípade výstavby bolo začaté územné konanie.

Ide o lokalitu Hostinského ulice a bývalý areál tabakovej továrne. Hovorca spoločnosti Lidl pre našu redakciu vo februári uviedol, že preverujú možnosti výstavby druhej predajne v Rimavskej Sobote, kedy hľadali vhodné pozemky. Lidl má byť aj v Hnúšti.

Dňa 23. septembra podal navrhovateľ Lidl Slovenská republika na stavebný úrad mesta Rimavská Sobota návrh na vydanie rozhodnutia o umiestnení stavby (novostavby): „Samoobslužná predajňa potravín a doplnkového tovaru“ na Ul. P. Hostinského. Zámerom investora je vybudovať predajňu potravín a doplnkového tovaru v priestore areálu bývalej tabakovej továrne. Lokalita bude dopravne napojená z Ulice P. Hostinského z cesty III. triedy (III/2741) novonavrhovanou križovatkou s ľavým odbočením. Ústne pojednávanie spojené s miestnym zisťovaním je naplánované na deň 27.10. (štvrtok) so stretnutím na Mestskom úrade v Rimavskej Sobote.

Zdroj: vobraze.sk