Dozviete sa 29. augusta, reagoval Šimko na otázku o kandidatúre na primátora

Pribúdajú kandidáti, ktorí majú záujem o primátorskú funkciu v Rimavskej Sobote. Súčasný primátor Jozef Šimko zatiaľ oficiálne jednoznačne nepotvrdil, že sa bude opätovne uchádzať o kreslo primátora. „29. augusta vám to poviem, vtedy sa to dozviete,“ takto reagoval Šimko dnes pre vobraze.sk na otázku, či bude v jesenných voľbách kandidovať na post primátora. Jeho niektoré vyjadrenia však niečo naznačujú.

Na rokovaní mestského zastupiteľstva na konci mája a potom aj pre našu redakciu sa na začiatku júna napríklad zmienil o podujatí, ktoré sa uskutoční 15. októbra na amfiteátri. Na ten termín si ho prenajíma. Šimko minulý mesiac uviedol, že tam budú zároveň predstavení kandidáti na poslancov mestského zastupiteľstva, bude to spojené s koncertom Kandráčovcov a akciu odmoderuje Štefan Skrúcaný. Spomenul tiež podporu od viacerých strán a hnutí.

Jozef Šimko zastáva post primátora Rimavskej Soboty tretie volebné obdobie. Je poslancom Národnej rady SR i poslancom Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja.

Kandidatúru na primátorskú funkciu v Rimavskej Sobote už ohlásili Zsolt Lajka, Csaba Horváth, Nadežda Demeterová i Ivan Hazucha. Komunálne voľby sa uskutočnia 29. októbra. Kandidátne listiny je potrebné doručiť najneskôr 30. augusta.

Zdroj: vobraze.sk