Funkciu riaditeľky Gemersko – malohontského múzea prevezme Éva Kerényi

Výberové konanie na obsadenie riaditeľskej funkcie v Gemersko – malohontskom múzeu vyhrala Éva Kerényi. Na dnešnom rokovaní ju Zastupiteľstvo Banskobystrického samosprávneho kraja vymenovalo za riaditeľku GMM v Rimavskej Sobote s účinnosťou od prvého júna. Pre vobraze.sk to uviedla vedúca oddelenia komunikácie Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja Lenka Štepáneková.

Do výberového konania sa prihlásil trojlístok uchádzačov. Boli nimi Ján Aláč, Elena Lindisová a Éva Kerényi, všetci pracujú v Gemersko – malohontskom múzeu. Ako uviedla hovorkyňa BBSK, stanovené podmienky na postup do jeho druhého kola, ktoré sa konalo v pondelok, splnili všetci traja uchádzači.

Podľa Štepánekovej v prospech víťazky Évy Kerényi zavážila predložená koncepcia rozvoja GMM, nový pohľad na prácu s návštevníkom i predošlé profesijné skúsenosti. Dodala, že členmi výberovej komisie boli: Ondrej Lunter (predseda BBSK), Peter Černek (riaditeľ odboru kultúry Úradu BBSK), Monika Gálffyová (zástupkyňa zamestnancov organizácie), Michal Bagačka (zástupca poslancov ZBBSK z príslušného okresu, v ktorom sídli organizácia), Viera Dubačová (predsedníčka Komisie kultúry a národnostných menšín pri ZBBSK), Zoltán Cziprusz (člen Komisie kultúry a národnostných menšín pri ZBBSK) a Peter Barta (zástupca odbornej verejnosti – riaditeľ SNM – Historického múzea Bratislava).

Dlhoročná riaditeľka GMM Oľga Bodorová odišla na konci septembra minulého roka do dôchodku. Od októbra je dočasne poverený výkonom funkcie riaditeľa Ján Aláč, ktorý bol jej zástupcom.

Zdroj: vobraze.sk, foto: FB É. Kerényi, CAW