Rozbehnú výberové konanie. Kto prevezme riaditeľskú funkciu v múzeu?

Oľga Bodorová

Na riaditeľskú funkciu v Gemersko-malohontskom múzeu v Rimavskej Sobote doteraz nebolo vyhlásené výberové konanie. Na konci septembra minulého roka odišla do dôchodku jeho dlhoročná šéfka Oľga Bodorová. Ako pre vobraze.sk uviedla vedúca oddelenia komunikácie Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja Lenka Štepáneková, od prvého októbra je dočasne poverený výkonom funkcie riaditeľa Ján Aláč, a to na dobu určitú do vymenovania riaditeľa/riaditeľky tejto inštitúcie. „Ide o štandardný postup, kedy je po odchode dovtedajšieho riaditeľa/riaditeľky vymenovaný poverený zamestnanec a následne je v zákonnej lehote vyhlásené výberové konanie,“ vyjadrila sa hovorkyňa BBSK. Dodala, že výberové konanie na pozíciu riaditeľa/riaditeľky Gemersko – malohontského múzea bude vyhlásené v zmysle zákona do šiestich mesiacov a malo by sa tak stať v najbližších dňoch.

Pripomenula, že výberové konania sú zverejňované na webovej stránke BBSK a na portáli profesia.sk. Štepáneková ďalej informovala, že vymenovanie nového riaditeľa/riaditeľky bude predložené do Zastupiteľstva BBSK na najbližšie zasadnutie po úspešnom ukončení výberového konania.

Ján Aláč bol zástupcom bývalej šéfky Gemersko-malohontského múzea Oľgy Bodorovej. Tá pôsobila na poste riaditeľky od roku 1999.

Zdroj: vobraze.sk, foto: GMM