Dve ženy a jeden muž majú záujem o riaditeľskú funkciu v Gemersko-malohontskom múzeu

Do výberového konania na obsadenie riaditeľskej funkcie v Gemersko – malohontskom múzeu v Rimavskej Sobote sa prihlásili traja uchádzači. Je medzi nimi jeden muž a dve ženy. Všetci sú aktuálne zamestnancami tohto múzea. Pre vobraze.sk to uviedla vedúca oddelenia komunikácie Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja Lenka Štepáneková. Ako dodala, všetci traja splnili podmienky účasti vo výberovom konaní. Ich mená nekonkretizovala.

„Nasledovať bude štandardizovaný psychologický test manažérskych zručností a osobnostných predpokladov na vedúcu pozíciu, úspešní uchádzači postúpia do ďalšieho kola, ktorým bude osobný individuálny pohovor. Až v tejto fáze budeme môcť zverejniť aj konkrétne mená uchádzačov, nakoľko toto „vypočutie“ uchádzačov je verejné. Rovnako bude v tejto fáze známe aj konkrétne zloženie výberovej komisie,“ priblížila Štepáneková. Podľa našich informácií sa o riaditeľskú funkciu uchádza trojlístok Ján Aláč, Elena Lindisová a Éva Kerényi.

„Na návrh predsedu BBSK vymenuje komisiou vybraného víťazného uchádzača zastupiteľstvo,“ uviedla hovorkyňa BBSK.

Dlhoročná riaditeľka GMM Oľga Bodorová odišla na konci septembra minulého roka do dôchodku. Od októbra je dočasne poverený výkonom funkcie riaditeľa Ján Aláč, ktorý bol jej zástupcom.

Zdroj: vobraze.sk