Poltárčanka Dreisigová prenikla do ženskej reprezentácie

Nina Dreisigová v reprezentačnom drese (vľavo)

Otvorila novú kapitolu vo svojej kariére. Volejbalistka Nina Dreisigová z Poltára má na konte prvé dva štarty v ženskej reprezentácii. Zverenkyne trénera Michala Mašeka si v pondelok a utorok zmerali sily s Ukrajinkami. Obidva prípravné zápasy sa hrali v Nitre a Slovenky obidva prehrali 2:3. „Ani to neviem slovami opísať, čo to pre mňa znamená. Veľmi si tieto prvé dva štarty v ženskej reprezentácii vážim, je to neskutočné,“ vyjadrila sa pre vobraze.sk Nina Dreisigová.

Šestnásťročná hráčka debutovala v seniorskom národnom tíme v pondelňajšom dueli, aj keď strávila na palubovke iba veľmi krátky časový úsek. „Bola som na ihrisku prakticky iba na jednu loptu, ale vážim si to,“ poznamenala. V utorňajšom stretnutí proti Ukrajinke už nastúpila v základnej zostave na poste diagonálnej hráčky. „Na taktickej porade pred zápasom som sa to dozvedela. Nebola som veľmi nervózna. Povedala som si, že nemám čo stratiť, môžem ukázať, čo viem a dať do toho všetko. To, či sa mi darilo, nech posúdiť iní,“ uviedla talentovaná odchovankyňa MVK Poltár, ktorá je využiteľná na pozícii univerzálky i smečiarky.

Vo veľmi mladom veku dostala šancu v základnej zostave ženskej reprezentácie. „Aj som mala dojem, že sa mi sníva. Nesmierne si vážim, že som dostala takúto príležitosť. Pred pár mesiacmi som ani nepomyslela na to, že by som mohla figurovať v nominácii reprezentácie žien,“ reagovala Nina Dreisigová. Ako ju prijali spoluhráčky na reprezentačnom zraze medzi seba? „Dievčatá sú veľmi milé. Nemôžem povedať na ne ani jedno zlé slovo. Keď potrebujem, vždy mi pomôžu, poradia, podporia ma,“ odvetila. Netají však, že si ju „nájdu“ povinnosti pre najmladšie hráčky.

Hrala pritom s jej obľúbeným číslom osem na drese. Ako dodala, ani len sa jej neprisnilo, že by mohla mať osmičku. „Ako posledná hráčka som si išla vyberať číslo dresu. Vôbec som nerátala s tým, že môžem mať práve takéto číslo. Keď som však uvidela, že osmička je voľná, moja voľba bola jasná,“ priblížila Nina. So spoluhráčkami sa pripravuje na ostré zápasy v Zlatej Európskej lige. Figuruje tiež v nominácii reprezentácie do 22 rokov na júlovú kvalifikáciu o postup na majstrovstvá Európy.

Dreisigová hrala extraligu žien vo farbách Projekt RD SVF i VKP Bratislava. S bratislavským tímom v nej obsadila striebornú priečku a zároveň získala zlato v Slovenskom pohári. „Ešte si chvíľu nechám pre seba, kde budem pokračovať na klubovej úrovni,“ povedala šikovná ľaváčka. Pred dvomi rokmi účinkovala na majstrovstvách Európy do 16 rokov. V sezóne 2019/2020 hrala za VK Slovan Rimavská Sobota v prvej lige žien.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album N. Dreisigovej