CSM Tisovec a Patria podpísali Memorandum o porozumení. Súvisí s tendrom na dodávku bojových obrnených vozidiel

Strojárenská spoločnosť z Tisovca podpísala nedávno Memorandum o porozumení súvisiace s tendrom na dodávku bojových obrnených vozidiel 8×8. Podpísli ju s Fínsko-Nórskou spoločnosťou Patria, ktorá je medzinárodným poskytovateľom obranných, bezpečnostných a leteckých technologických riešení. Informáciu pre vobraze.sk čerstvo potvrdil konateľ spoločnosti CSM Industry Tomáš Maroš. Ako ďalej priblížil, zatiaľ je to len strategický zámer. „Týka sa plánu Ministerstva obrany, ktoré plánuje tieto obrnené vozidlá 8×8 obstarávať,“ povedal a dodal, že medzi tým má s nimi postupne vzniknúť aj spolupráca. Podľa jeho slov sú radi, že spolu môžu začať novú cestu. Znamená to nové príležitosti pre región s vysokou nezamestnanosťou ako aj rozvoj zručností pre budúcu generáciu.

CSM Industry s.r.o. je strojárska firma, nástupnícka spoločnosť podniku Cestné a stavebné mechanizmy, ktorý v roku 2017 skončil v konkurze. Nadväzujú na 50-ročnú históriu strojárstva a výroby stavebných mechanizmov v Tisovci. Známa je výrobou univerzálnych dokončovacích strojov.

Téme sa budeme venovať.

V CSM Industry veria, že spolupráca s fínskou spoločnosťou bude úspešná – vobraze.sk

CSM Industry z Tisovca a fínska zbrojovka Patria predstavujú spoluprácu na Gemeri. Z pohľadu bývalých ZŤS budú potrebné strojárske profesie – vobraze.sk

Zdroj: vobraze.sk