Na oslavách R. Soboty má vystúpiť približne desať zoskupení. Ľubo Virág, Maduar, Titusz Tóbisz, aj Kandráčovci

Aktualizované 30. augusta o 15:33 hod.

Oslavy 750. výročia prvej písomnej zmienky o Rimavskej Sobote budú dva dni už koncom tohto týždňa. Vstup na koncerty je zadarmo. Informáciu pre vobraze.sk dnes potvrdil primátor mesta Jozef Šimko. „Vstupné nevyberáme. Všetky náklady na umelcov hradí mesto Rimavská Sobota, takže bude zdarma aj vo štvrtok, aj v piatok,“ povedal primátor s tým, že ešte upravili a rozšírili na plagáte program.

Súčasťou osláv má byť aj slávnostné udeľovanie ceny mesta. Trojica laureátov tohtoročnej Ceny mesta si toto ocenenie ešte len preberie. Sú nimi Ladislav Sládek, Attila Hacsi a Jozef Nociar.

pôvodná správa

Rimavskosobotská samospráva zverejnila program osláv 750. výročia prvej písomnej zmienky. Oslavy budú na Hlavnom námestí, amfiteátri i v mestskej záhrade 2. a 3. septembra. Ako pre vobraze.sk uviedol primátor mesta Jozef Šimko, oslavy vhľadom na pandemické opatrenia nasledujúceho týždna budú. Potrvajú dva dni, od štvrtka popoludnia až do piatka večera. Vyvrcholením bude vystúpenie avizovaných Kandráčovcov. Zároveň potvrdil, že okres Rimavská Sobota bude v zelenej fáze, a tak sú v platnosti menej prísne nariadenia. Osláv sa tak podľa nariadení môžu zúčastniť obyvatelia v počte do 5 tisíc kontrolovaných ľudí. Vstup bude povolený s dodržaním aktuálnych protipandemických opatrení, test, prekonanie COVID-19, očkovanie.

V prvý deň podľa jeho slov v domácom prostredí vystúpia folkloristi zo súboru Rimavan a Háj. Večer to bude hudobná skupina Maduar. Na druhý deň je pripravený program pre deti od 11tej hodiny. Naznačil, že pôjde o známe postavičky so Včielkou Maja. V piatok vystúpi aj spevák Martin Jakubec a známy rómsky muzikant Ľubo Virág. Pred Kandráčovcami divákov naladí ešte aj Zámbó Árpád „Árpy“. Po úprave programu vystúpi Titusz Tóbisz a CicoBand + René Rendy.

Štvrtok 2. september

Hlavné námestie: upravený harmonogram

14:00 Súkromné hudobné a dramatické konzervatórium Rimavská Sobota

15:00 Hudobná dielňa Mariky Pákóovej

15:30 Spevácky zbor Bona Fide

16:00 Folklórny súbor Rimavan

16:30 Spevácky zbor Bláha Lujza

17:20 Country kapela Bluetrend

18:00 Folklórny súbor Háj

19:00 Hudobná skupina Maduar

Piatok, 3. september

Radnica mesta:

9:30 Vyhodnotenie súťaže o najkrajší balkón a predzáhradku

11:00 Slávnostné udeľovanie Ceny mesta 2021

Mestská záhrada:

11:00 Kandráčovci pre deti – aktivity pre najmenších

Amfiteáter: (moderuje Štefan Skrúcaný)

14:00 Ľubo Virág

15:00 Martin Jakubec

16:00 Titusz Tóbisz

17:00 CicoBand + René Rendy

19:00 Kandráčovci

Zdroj: vobraze.sk, foto: youtube.com