Lučenčan Kelemen sa dvomi gólmi podieľal na výhre nad USA

Útočník Miloš Kelemen prispel dvomi gólmi k výhre Slovákov nad USA na majstrovstvách sveta v hokeji. Dvadsaťštyriročný rodák z Lučenca otvoril gólový účet stretnutia v 4. min. Amerického gólmana Nedeljkovica prekonal bekhendom z predbránkového priestoru. Profitoval z aktivity Andreja Kudrnu. Zverenci kouča Craiga Ramsayho viedli v stretnutí 4:1, ale Američania vyrovnali na 4:4. O víťazstve Slovenska 5:4 rozhodol v predĺžení Kelemen, ktorý v 64. min šikovne tečoval strelu obrancu Šimona Nemca. To už bol ochrancom svätyne USA Augustine. V zápase mal Kelemen ešte aj asistenciu. Slováci sú účastníkmi ostravskej základnej B – skupiny.

„Zbehol som poza obrancov, Šimon Nemec ma tam videl, strieľal na teč a našťastie sa mi tú strelu podarilo tečovať,“ uviedol pre TV JOJ Miloš Kelemen. „Tá atmosféra je úžasná. Dva body zo zápasu s USA sú super, potešia. Diváci nás hnali celý zápas dopredu. Aj keď Amerika vyrovnala, stále nás podporovali. Aj im patrí vďaka,“ vravel ďalej Kelemen. „Len som buchol do toho a som rád, že to tam padlo,“ povedal o svojom prvom presnom zásahu na začiatku duelu. Prebiehajúce majstrovstvá sveta sú pre neho tretie v seniorskej kategórii. V roku 2022 bol súčasťou reprezentačného mančaftu, ktorý získal na olympiáde v Pekingu bronzové medaily.

Pre Slovákov bol duel s USA tretím na šampionáte v Česku (Ostrava, Praha). Vo svojom prvom vystúpení podľahli v piatok Nemecku 4:6 a v druhom zdolali v nedeľu Kazachstan 6:2. V zápase proti Nemecku mal Kelemen asistenciu. V stretnutí proti Kazachstanu vybojoval trestné strieľanie, z ktorého potom skóroval Libor Hudáček.

Krídelník Miloš Kelemen pôsobil druhú sezónu v zámorí. Vo farbách Arizony Coyotes odohral v NHL desať zápasov a zaznamenal jednu asistenciu. Väčšinu času strávil vo farmárskom Tucson Roadrunners v AHL. V 54 zápasoch strelil šestnásť gólov a zaznamenal rovnako šestnásť asistencií. V minulom ročníku si pripísal na konto štrnásť štartov v NHL a raz skóroval.

Pred odchodom do zámoria hájil Kelemen farby BK Mladá Boleslav v českej extralige. V sezóne 2020/2021 získal s HKM Zvolen majstrovský titul. Vo farbách Slovana Bratislava nazrel do KHL. Kelemen sa predstavil na dvoch majstrovstvách sveta do 20 rokov.

Zdroj: vobraze.sk, foto: reprofo video hockeyslovakia.sk