Maľovanie predstavuje skvelý spôsob, ako môžete oživiť váš priestor. S výberom farieb v R. Sobote radi poradia v predajni Peacock Color

Maľovanie je jedným z najjednoduchších a najefektívnejších spôsobov ako skrášliť váš byt či dom. Zmena farby môže zmeniť celkovú atmosféru a štýl miestnosti a priniesť do nej nový život. Ak sa chystáte na obnovu vášho interiéru, maľovanie stien je skvelý začiatok. Ochotne vám s ním poradí Estera Bánová, ktorá niekoľko rokov vlastní predajňu Peacock Color na Kraskovej ulici (vchod z Gorkého ulice) v Rimavskej Sobote.

„V našom sortimente máme najširšiu škálu farieb kvalitnej značky, ktorú ľudia poznajú pod názvom Dulux. Sú oteruvzdorné i umývateľné a na stene vyniknú niekedy ešte lepšie ako na vzorke. Prinášajú veľké množstvo kombinácií, ako oživiť priestor. Tento rok zatiaľ idú svetlé farby, biela a k nej rôzne odtiene ako tmavo-zelená či slivkovo-modrá,“ naznačuje skúsená majiteľka obchodu. Spomenula, že farbou roka je zamatový orgován od Duluxu.

U zákazníkov oceňuje aj chuť experimentovať s rôznymi farebnými kombináciami, aby dosiahli požadovaný vzhľad a atmosféru. Farby v predajni však radi odporučia i nakombinujú zákazníkom, ktorí sa nevedia rýchlo rozhodnúť. „Veľmi pekným spestrením stien sú aj tapety, ktorých máme desiatky druhov. Novinkou sú jegerefekty, ktoré realizujeme spolu aj s kolegami. Sú to ligotavé efekty na stenu, alebo môžu byť aj mramorové či betónové efekty. V ponuke sú všelijaké druhy,“ priblížila s tým, že šikovnejší zákazníci si to vedia spraviť doma aj sami, alebo v prípade potreby im odporučia aj skúseného maliara.

Okrem farieb v predajni ponúkajú aj omietky, ktoré vyrovnajú aj vážnejšie nedostatky na stenách a dodajú im tak vizuál nových stien. „Ja mám rada vôňu novoty, keď je niečo nanovo vymaľované, vyvetrané i čisté. Ľudia vo všeobecnosti zvyknú maľovať každé dva roky. V závislosti od opotrebovania alebo zvolenia typu farieb zvyknú farby však vydržať aj dlhšie svieže,“ dodáva Estera, ktorá má záľubu v maľovaní aj na plátno.

Pri výbere farby je podľa Estery Bánovej dôležité zvážiť niekoľko faktorov. Prvým je atmosféra, ktorú chcete v miestnosti vytvoriť. Napríklad teplé farby ako červená, oranžová alebo žltá môžu vytvoriť útulnú a teplú atmosféru, zatiaľ čo studené farby ako modrá, zelená alebo fialová môžu miestnosti dodávať pocit pokoja. Výsledný efekt však častokrát závisí od svetelných podmienok v konkrétnej stene bytu či domu.

Pre zákazníkov poskytujú v rimavskosobotskej predajni Peacock Color aj akcie či zľavy od 5 do 10 percent, v závislosti od veľkosti nákupu.

„V predajni máme v ponuke hotové odtiene farieb, ale vieme aj pripraviť a namiešať odtiene podľa želania zákazníka. K dispozícii je na požičanie aj vzorkovník, aby si zákazník vedel vybrať čo najlepšie k jeho podmienkam, nábytku či sedačke,“ hovorí skúsená odborníčka. Ako doplnila, vo všeobecnosti sa pri nákupe farieb treba uistiť, či si vyberáte kvalitné produkty, ktoré dlhšie vydržia a poskytnú požadovaný výsledok.

Okrem interiérových farieb v predajni nájdete aj farby na kov i drevo. Oživiť a ošetriť tak môžete aj altánok, či balkón i zábradlie. V neposlednom rade podľa odporúčaní netreba zabúdať na dôležitosť príslušenstva pri maľovaní, ako sú valčeky, štetce, maskovacie pásky a ochranné plachty. „U nás si ich môžete tiež kúpiť. Správne príslušenstvo uľahčí prácu a zabezpečí profesionálny výsledok,“ upozorňuje Estera Bánová.

Adresa: Peacock Color, Krasková 4, Rimavská Sobota
kontakt 0911337102
Otváracie hodiny: pondelok až piatok od 8:00 hod do 16:00 hod.
v sobotu od 9:00 hod. do 12:00 hod.

DULUX, OPTIMAL, HET, COLORLAK, ESMAL.BAL, HENKEL, PAMLAK, CHEMOLAK, P&J, POLIFARBE.

Zdroj: PR-článok, Peatcocolor