Líder kapely Cimbal Brothers sa veľmi teší na divákov v R. Sobote + video

Cimbal Brothers

Headlinerom tohtoročného kultúrneho programu Gemersko – malohontského  jarmoku v Rimavskej Sobote bude hudobná skupina Cimbal Brothers. Jej vystúpenie bude v piatok 23. septembra o 20.30 hod. na Hlavnom námestí. Prvýkrát sa v Rimavskej Sobote na nádvorí Čierneho orla predstavili v roku 2018 v rámci Jazz Festu, kedy zožali úspech publika. Ako pre vobraze.sk uviedol líder skupiny Feri Reiner (30), majú za sebou leto plné vystúpení, čomu sa veľmi tešia po dlhšej covidovej prestávke. 

Do Rimavskej Soboty prídu v plnej zostave: Feri Reiner – cimbal, Peter Bulík – sólová gitara, Štefan Bugala – bubeník, Pavol Bartovic – klávesy, Mário Belák – saxofon, Marek Dillo – spev a gitara a Marek Taraj – basgitara. “Sú to špičkoví hudobníci, ktorí pôsobia na slovenskej hudobnej scéne,“ zdôraznil Feri Reiner.
Môžete sa tak tešiť na pestrý repertoár svetových a slovenských hitov, taktiež na filmovú hudbu a najznámejšie cigánske ľudovky. „Cimbal Brothers sú najväčšie svetové, slovenské a filmové hity na cinbale v sprievode špičkovej doprovodnej kapely,“ zdôraznil líder kapely, ktorá plánuje koncertné turné, v závislosti od vývoja pandémie.

Formácia Cimbal Brothers vznikla v roku 2018 na podnet Feriho. Jeho myšlienkou bolo spojiť cimbal s popovou a rockovou hudbou. „Chcel som hrať niečo iné, ako hrajú väčšinou cimbalisti. Čas ukázal, že to bol dobrý nápad, keďže sa stretávame s veľkým úspechom na slovenskej hudobnej scéne. Píše sa o nás, že sme dokonca jediní v strednej Európe, ktorí sa venujú takémuto hudobnému žánru,“ povedal. Kapelu založil aj s bratom Alexandrom, ktorý hral na husliach ale medzičasom prestal. Názov však predstavuje aj naďalej bratstvo a kamarátstvo členov kapely, kde okrem Feriho je róm aj saxafonista Marek, ktorý má imidž španiela. „V kapele sa berieme tak, že je to náš spoločný projekt a berieme sa ako bratia,“ povedal a dodal, že nemá rád označenie Róm. „Som zástanca toho, že sme Cigáni a Róm je také oficiálne, krajšie pomenovanie. Boli sme aj budeme Cigáni,“ podotkol.

Reinerovi cimbal učaroval v detstve. Hrá naň od svojich šiestich rokov. Pochádza z rodiny hudobníkov s bohatou históriou. Pokračovateľa zatiaľ nemá. „Som šiestou generáciu cimbalistov v rodine z oboch strán mojich rodičov. Hrám na cimbale, ktorý patril môjmu starému otcovi.“ Ako spomenul, jeho snom bolo vystupovať na pódiách a festivaloch ako iné skupiny Hex, Desmod, Zuzana Smatanová či Mária Čírová.
Akú hudbu počúva najradšej? „Najradšej počúvam ticho, ale inak z každého rožka troška. Veľmi rád počúvam vážnu hudbu, jazz alebo filmovú hudbu. Voľný čas mám len v aute a tam si vypočujem hocičo. Rád čerpám inšpiráciu z popovej a rockovej hudby, ktorú ďalej pretavím do našej hudby.“

Na záver dodal, že do Rimavskej Soboty sa veľmi tešia a urobia všetko preto, aby sa Soboťania čo najlepšie zabavili a dlho spomínali na ich koncert.

Minulý týždeň vystúpila skupina Cimbal Brothers v Poltári.

Zdroj: vobraze.sk

„Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín“

V R. Sobote zaznejú hity Teamu. Najväčším ťahákom programu má byť skupina Cimbal Brothers