Rim. Sobota vzdorovala hráčom prvoligovej B. Bystrice

Radosť hráčov R. Soboty po vyrovnaní

Hráči MŠK Rimavská Sobota hostili v treťom kole Slovnaft Cupu prvoligový MFK Dukla Banská Bystrica. Soboťania figurujú v tretej lige Východ na šiestej priečke, Banskobystričania sa nachádzajú priebežne na siedmom mieste vo Fortuna lige. V zostave hostí nastúpili dvaja bývalí rimavskosobotskí hráči – brankár Július Nôta a Lukáš Migaľa, ktorý hral aktívne. Dukla nastúpila bez kapitána Róberta Polievku.

Gemerčania nepredali kožu lacno. Snažili sa sťažiť Banskobystričanom úlohu favorita. Prvú veľkú šancu mal v 11. min hosťujúci Rymarenko, ktorý však trafil brvno. Zakrátko zakončoval po rohu Kupčík, no rimavskosobotský brankár Gregor jeho pokus kryl. V 19. min chytil gólman MŠK technickú strelu Migaľu. Nepresne pálil v 35. min hosťujúci Hanes, ktorý sa ocitol v sľubnej pozícii. Strelecký pokus Gembického spoza šestnástky zmaril v 36. min brankár Dukly Nôta. Následne však hostia udreli. V 37. min skóroval zvnútra šestnástky s prehľadom Faško. Domácim sa ale podarilo pred odchodom do šatní vyrovnať. Ľupták našiel v 45. min Fadaira, ktorý preukázal dravosť i chladnokrvnosť a rozvlnil sieť.

Banskobystričania rozhodli o svojom postupe v úvode druhého dejstva. Po prihrávke Migaľu skóroval v 48. min Franko. A bol to znovu Franko, kto strelil v 49. min tretí gól Dukly. Soboťanov podržal v 66. min brankár Gregor, zmaril vyloženú príležitosť B. Bystrice. Po zaváhaní Nôtu v rozohrávke znížil v 68. min Gembický na 2:3. Striedajúci gólman MŠK Slaniniak sa blysol výborným zákrokom v 73. min, keď zneškodnil tutovku. Domáci sa snažili v závere vyrovnať, lenže v nadstavenom čase pridal Jackuliak štvrtý zásah hostí. Pohárová púť Soboťanov sa skončila.

MŠK Rimavská Sobota – MFK Dukla Banská Bystrica 2:4 (1:1)
Góly
: 45. Fadairo, 68. Gembický – 37. Faško, 48. a 49. Franko, 90. Jackuliak. Rozhodovali: Čiernik – Mihalík, Béreš. Divákov: 628.
Zostava R. Soboty: Gregor (71. Slaniniak) – Aleksič, Petrán, Gardič, Kisievi – Oláh (87. Frait), Ciprus (65. Rigo), Ľupták, Gembický, Fadairo – Juhász (65. Koóš).
Zostava B. Bystrice: Nôta – Pišoja (82. Klimpl), Kupčík (35. Prikryl), Mayounga – Hanes (64. Köröš), Richtárek, Gašparovič, Faško (64. Jackuliak), Migaľa – Rymarenko (64. Depetris), Franko.

V prvom kole Slovenského pohára prešla Rimavská Sobota cez šiestoligový Slovan Tomášovce (1:1 a 7:6 na pokutové kopy) a v druhom zdolala piatoligový MFK Baník Veľký Krtíš (2:0). Rimavskosobotský mančaft privíta v ôsmom kole tretej ligy Východ v nedeľu 25. septembra Vranov.

Zdroj: vobraze.sk