V R. Sobote zaznejú hity Teamu. Najväčším ťahákom programu má byť skupina Cimbal Brothers

Blíži sa Gemersko – malohontský jarmok v Rimavskej Sobote. Uskutoční sa v dňoch 23. – 24. septembra. Rimavskosobotská samospráva informovala, že jarmok i kultúrny program budú prebiehať na Hlavnom námestí. „Z hľadiska popularity umeleckého dosahu na publikum možno za headlinera tohtoročného Gemersko-malohontského jarmoku označiť hudobnú skupinu Cimbal Brothers, ktorej vystúpenie bude v piatok večer vyvrcholením tohto podujatia,“ uviedol pre vobraze.sk prednosta mestského úradu Štefan Szántó. Pred ňou zaznejú hity legendárnej kapely Team, keďže v Rimavskej Sobote zahrá skupina Team Revival Martin.

Kultúrny program odštartuje v piatok 23. septembra skupina Južný vietor (12.30 h). Po nej bude pódium patriť detskému tanečnému súboru Čisté duše, potom príde na rad prezentácia aktivít CVČ Relax a FS Háj. Nasledovať bude hudobná dielňa Mariky Pákovej. Na 16.00 avizuje mesto vystúpenie ženskej speváckej skupiny Čriepky z Ružomberka a ľudovej hudby Liptáci. Po nej sa o zábavu postará kapela Akcent Live. Za ňou to bude spomínaná revivalová skupina (19.00) s repertoárom Teamu a napokon večer Cimbal Brothers (20.30 ).

V piatok predpoludním otvoria výstavu ovocia, zeleniny, okresných rastlín, zvierat a produktov vo foyer Mestského kultúrneho strediska. Na radnici prebehne vyhlásenie výsledkov súťaže o najkrajší balkón a predzáhradku.

Na sobotu 24. septembra je naplánovaná tanečná šou pre deti Crazy Chichi & friends. Súčasťou programu ďalej bude vystúpenie Tanečného orchestra Rimavskej Soboty (TORS) a na záver zahrá skupina Bluetrend.

„Výber konkrétnych hudobných interpretov a zloženie kultúrneho programu podliehal rozhodnutiu niekoľkočlennej komisie zamestnancov mestského úradu a jeho kultúrnych inštitúcií. Každoročne je cieľom pri rozhodovaní o konkrétnej podobe programu myslieť na všetkých občanov mesta, ako na deti, mladú generáciu, starších či národnostné menšiny žijúce na území nášho mesta,“ objasnil prednosta rimavskosobotského mestského úradu. Ako Szántó dodal, na kultúrno – spoločenskú zložku tradičného jarmoku bolo vyčlenených v rozpočte mesta celkom 15 000 eur.

Návštevníci koncertov majú vstup zdarma.

Zdroj: vobraze.sk, mestský úrad, foto: reprofoto youtube