Letná sezóna na amfiteátri prekvapila. Ľudia zažili nostalgiu + program na október

Filmoví fanúšikovia, ktorí prišli do letného kina v Rimavskej Sobota, zažívali nostalgiu. Privítala ich veľká betónová premietacia plocha, prekvapivý zvuk, drevené lavičky, deky, občerstvenie a hviezdy nad hlavou.
Niekoľko rokov nevyužívaný amfiteáter poskytol toto leto zážitok stovkám ľudí, ktorí svojou návštevnosťou prekvapili najmä začiatkom leta. Odohrali 42 predstavení a prišlo cez 1 800 divákov.

„Premietanie sme zahájili 18.júna v piatok filmom Godzila versus Kong a už na druhý deň na filme Rýchlo a zbesilo sme mali 200 divákov. To bolo najviac za letnú sezónu,“ priblížila pre vobraze.sk Eva Zibríková, dlhoročná šéfka kina. Ako podotkla, počas leta dúfali, že bude aj vyššia návštevnosť, ale nestalo sa tak.


„Hrali sme takmer všetky premiéry, ktoré boli v ponuke aj rozprávky Luca, Raya a posledný drak, Krúdovci. Milo nás prekvapili rodičia s deťmi, ktorí napriek pokročilému času vydržali a mali nesmierny zážitok,“ hovorí Zibríková. Ako dodáva, veľa ľudí sa na amfiteáter vracalo z nostalgie za starými časmi, mladí zase objavili niečo nové.

„Všetci boli prekvapení z kvality premietania obrazu i zvuku, ale tiež z dobrej atmosféry, leto nám prialo, júl bol ako stvorený na premietanie vonku,“ dodáva. V letnom kine, ako to už býva, zažili samozrejme aj pár prehánok a museli film predčasne ukončiť. „Ale aj to patrí k tomu. Ďakujem všetkým, čo nás v tomto našom prtojekte podporili a tiež divákom, ktorí vydržali sedieť na nepohodlných lavičkách, a napriek tomu si to užili,“ dodala.

Rimavskosobotské letné kino už pritiahlo stovky divákov, onedlho otvoria aj v Hnúšti + program – vobraze.sk

Pripravte si deky a vankúšiky na sedenie. Letné kino začína – vobraze.sk

V Rimavskej Sobote chcú oživiť letné kino – vobraze.sk

Letné kino z 80-tych rokov v R. Sobote – vobraze.sk

Filmové novinky si môžete pozrieť už v kine Orbis. Aktuálny zoznam filmov prinášame tu.

Zdroj: vobraze.sk