Rimavskosobotské letné kino už pritiahlo stovky divákov, onedlho otvoria aj v Hnúšti + program

Letné kino v Rimavskej Sobote, ktoré premieta aj filmové premiéry, divákov zaujalo. V prvých dňoch pritiahlo stovky ľudí. Najviac prišlo na akčný, dobrodružný film Rýchlo a Zbesilo 9, vyše 200 divákov, čo organizátorov príjemne prekvapilo a potešilo. Ako pre vobraze.sk ďalej povedala Eva Zibríková z Kina Orbis, najviac ľudí bolo v sobotu na spomínaný film. „Prišli aj kvôli nemu ale aj kvôli atmosfére, že premietanie robíme na amfiteátri, pod holým nebom,“ priblížila. Prekvapivo vyše stovky divákov ale prišlo aj uprostred týždňa na horor Tiché miesto: Časť II.

„Dospelí chodia z nostalgie, ale deti nemali možnosť si to ešte pamätať, tak to bolo pre nich nové. Hneď v prvý deň premietania prišlo na Godzillu VS kong pomerne dosť ľudí, aj keď to mali možnosť už vidieť v televízii. Prišli kvôli atmosfére prvého premietania po vyše dvadsiatich rokoch. Máme aj bufet a občerstvenie, pukance,“ priblížila dlhoročná pracovníčka z Kina Orbis.

Počas víkendu sa podľa jej informácií chystá v sobotu 26. júna do kina tiež veľa ľudí. „Väčšinou asi ženy, premietať budeme českú komédiu Matky,“ doplnila s úsmevom. Štyri najlepšie kamarátky sú elegantné, sebavedomé, chytré, užívajú si a preberajú spolu chlapov, vzťahy či sex. K tomu sa ale starajú aj o deti, alebo ich ešte len čakajú. V komédii v očakávaní si zahrala aj Gabriela Marcinková z Prešova, ktorú diváci môžu poznať predovšetkým vďaka účinkovaniu v seriáli Horúca krv.

„Ak by aj počasie neprialo, tak urobíme náhradný termín,“ ubezpečila Zibríková a dodáva, že o možnosť pozrieť si tak svoj obľúbený film diváci neprídu.

Amfiteáter v minulosti využívali tisícky ľudí. Zaspomínajte si na túto dobu prostredníctvom záberov známeho fotografa Jozefa Tokára v našej reportáži o letnom festivale. Ako pracovník osvety zdokumentoval Filmový festival pracujúcich zo štátov RVHP.

V nedeľu 27. júna budú premietať drámu z Veľkej Británie pod názvom Otec
V stredu 30. júna to bude horor z produkcie USA pod názvom Bež!

V Hnúšti začína premietanie kina v piatok, keď začnú letné prázdniny. Ako prvý si 2. júla budú môcť záujemcovia pozrieť film Princezná. Premietanie začína o 21. hod. a  vybrané filmy budú premietať piatky. Amfiteáter využívajú približne päť rokov.

Zdroj: vobraze.sk