Klenovský bedmintonista Fotta žiaril

Jakub Fotta a Laura Fodorová na prvom mieste

Bedmintonista Jakub Fotta (TJ Družstevník Klenovec) kraľoval vo dvojhre i v mixe na áčkovom turnaji Grand Prix medzi mladšími žiakmi. Jeho dejiskom bol v sobotu Púchov. Novú sezónu odštartoval výborným spôsobom. Fotta bol nasadenou jednotnou v singli a túto pozíciu na kurtoch potvrdil. V úvodnom kole mal voľný žreb a potom Jakub vyhral štyri zápasy, pričom v nich nestratil ani set. Súperom nedal šancu. Fotta najskôr zdolal Chovanca (Dolný Kubín), následne pokoril Nemca (KPŠ Košice), v semifinále si poradil s Beňovičom (CEVA Trenčín) a vo finále porazil Koščáka (CEVA Trenčín) 2:0 na sety.

V mixe sa Jakub Fotta rovnako tešil z turnajového triumfu. Po jeho boku hrala Laura Fodorová (TJ Družstevník Klenovec). Boli druhou najvyššie nasadenou dvojicou. V prvom kole mali voľný žreb. Vďaka trom presvedčivým víťazstvám postúpili do finále a v ňom zdolali najvyššie nasadený pár Škrabák/Chylová (KBŠ Dolný Kubín) 2:1.

Vo štvorhre si taktiež zahral Jakub Fotta vo finále, ale v ňom ťahali s jeho partnerom Martinom Mathiasom Kozinkom (CEVA Trenčín) za kratší koniec. Podľahli dvojici Beňovič/Koščák (CEVA Trenčín) 0:2. Fotta s Kozinkom boli nasadenými trojkami. V prvom kole mali voľný žreb a dva vyhraté duely im zabezpečili účasť vo finále.

Šillingová na bronzových pozíciách

Bedmintonistka Sofia Šillingová obsadila medailové priečky na áčkovom podujatí Grand Prix v Banskej Bystrici. V meste pod Urpínom zápolili hráči a hráčky v kategórii do 19 rokov, čo sú starší dorastenci. Šillingová (15) je odchovankyňou BK Rimavská Sobota, odkiaľ si to namierila do KPŠ Košice. Vo dvojhre obsadila tretie miesto. Rovnako tretia skončila Sofia Šillingová aj vo štvorhre, v ktorej bola jej partnerkou Lucia Šebová (KBR Púchov). Je žiačkou Gymnázia Ivana Kraska v Rimavskej Sobote.

Z vlaňajších majstrovstiev Slovenska do 19 rokov si priniesla Šillingová bronz. Na tretej priečke sa umiestnila vo štvorhre, jej partnerkou bola Zina Hlavačková (KPŠ Košice).

Jakub Fotta ovládol dvojhru

Zdroj: vobraze.sk, foto: FB SZBe