Investícia do Rimavskej Soboty je tesne pred spadnutím, prehlásil to minister Krajniak

Do Rimavskej Soboty by mohol prísť investor. „Je tesne pred spadnutím,“ prehlásil to Milan Krajniak (Sme rodina), poverený minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky. Spomenul to v nedeľňajšej diskusnej relácii O 5 minút 12 na RTVS. Ako vysvetlil, zatiaľ čo iní sa hádajú, im sa podarilo dotiahnuť investíciu Volvo, to je jedna miliarda, investíciu Porsche Horná Streda, to je jedna miliarda. „Teraz je tesne pred spadnutím investícia do Rimavskej Soboty,“ povedal a dodal, že investícia Bosch v Prešove už je podpísaná, 1,5 miliardy na výstavbu štátnych nájomných bytov. „Toto sú investície, ktoré udržia Slovenskú ekonomiku v chode aj v ďalších rokoch,“ povedal Krajniak.

Investor z Nemecka bol spomenutý začiatkom tohto roka na rokovaní mestského zastupiteľstva v R. Sobote. Zmienil sa o ňom primátor mesta Jozef Šimko, ktorý je zároveň poslancom NR SR. Ako pre vobraze.sk povedal, viac informácií by malo byť známych v priebehu apríla či mája. O akého investora by malo ísť, neprezradil. Ako pre vobraze.sk potvrdil prednosta mestského úradu Štefan Szántó, budúci týždeň, 27. apríla, očakávajú v Rimavskej Sobote návštevu z vládnych kruhov. Kto by mohol byť investorom, nekonkretizoval. „Dosť to taja. Ešte nevieme ani samotné zloženie, ktoré bude v Rimavskej Sobote,“ povedal včera popoludní.

V súvislosti s príchodom investora z Nemecka mala byť aj januárová návšteva Borisa Kollára v Rimavskej Sobote. Bližšie informácie však účastníci na verejnosti nekonkretizovali. Podľa našich informácií by v novom závode mohlo nájsť prácu okolo 500 ľudí. Počiatočná investícia by mala byť odhadom 200 mil. eur.

Poslanec NR SR Jozef Šimko je tento týždeň pracovne odcestovaný v Číne a Uzbekistane. Budúci týždeň je v R. Sobote naplánované rokovanie mestského zastupiteľstva.

Téme sa budeme venovať.

Zdroj: vobraze.sk

Nemecký investor nedostane investičnú pomoc od štátu, tvrdí ministerstvo hospodárstva