Nemecký investor nedostane investičnú pomoc od štátu, tvrdí ministerstvo hospodárstva

Buduci priemysleny park Riamvská Sobota a návšteva prezidentky

Memorandum o spolupráci medzi ministerstvom hospodárstva a nemeckou spoločnosťou Ziegler Group, ktoré sa týka vybudovania závodu na spracovanie dreva v Rimavskej Sobote, je naďalej platné. Pre vobraze.sk to uviedol tlačový odbor rezortu hospodárstva. Firma by mala pôsobiť v pripravovanom priemyselnom parku. Ministerstvo tvrdí, že je naďalej v kontakte s touto nemeckou spoločnosťou. Podľa jeho stanoviska nemecký investor neoznámil odstúpenie od zámeru a komunikuje priamo so štátnym podnikom Lesy SR.

Považuje ministerstvo hospodárstva naďalej príchod tejto nemeckej spoločnosti do Rimavskej Soboty za reálny? „Za priaznivo nastavených okolností áno,“ odpovedal tlačový odbor rezortu hospodárstva.

Ohlásenie potenciálneho investora v oblasti drevospracujúceho priemyslu sa nestretlo s pozitívnou odozvou medzi domácimi subjektmi, ktoré pôsobia v tomto odvetví. „Platí záväzok ministra voči tuzemskému drevospracujúcemu priemyslu, že nedostane tento nemecký investor investičnú pomoc,“ zdôraznilo ministerstvo hospodárstva.

Memorandum o spolupráci medzi ministerstvom hospodárstva a Ziegler Group bolo podpísané v auguste. Firma by mala po dokončení investície zamestnať približne 430 ľudí a investícia na vybudovanie píly a drevospracujúcej prevádzky by mala predstavovať dokopy zhruba 255 miliónov eur. Tak to bolo oznámené pri podpise spomínaného memoranda o spolupráci.

Rezort hospodárstva nás aktuálne informoval, že MH Invest pracuje na príprave priemyselného parku v Rimavskej Sobote podľa harmonogramu. „Momentálne je hotová štúdia realizovateľnosti so všetkými sprievodnými podkladmi a v procese je verejné obstarávanie na generálneho dodávateľa projektovej dokumentácie,“ dodal. Ako pripomenul, pozemky prešli do majetku MH Investu začiatkom tohto roka na základe kúpnej zmluvy medzi štátnou spoločnosťou MH Invest a mestom Rimavská Sobota.

Závod na spracovanie ovocia je v procese posudzovania. V hre je stále aj pivovar

Zdroj: vobraze.sk