Do R. Soboty má prísť Heger, Hirman i Kollár. Dôvodom je investor z odvetvia elektrotechniky

Do Rimavskej Soboty majú prísť vo štvrtok 27. apríla najvyšší vládni predstavitelia. Poverený predseda vlády SR Eduard Heger (Demokrati) a poverený minister hospodárstva Karel Hirman (Demokrati) prídu podpísať memorandum o spolupráci s avizovaným investorom. Ako ďalej pre vobraze.sk povedal primátor mesta Jozef Šimko, memorandum má byť podpísané aj za prítomnosti predsedu NR SR Borisa Kollára (Sme rodina).

„Už sme sa definitívne dohodli na termíne,“ uviedol Šimko a dodal, že investorom je nemecká firma, ktorá pôsobí v oblasti elektrotechniky, chladiarenských zariadení. „Boli tu v zime a išli aj do Srbska. Som veľmi rád, že si vybrali práve Rimavskú Sobotu a to ma skutočne teší. Bude to vítaná vec,“ doplnil. Zároveň zdôraznil, že budú na tom pracovať, aby neboli náhodou na vine, že sa to pokazilo. „Zo strany mesta Rimavská Sobota urobím všetko pre to, aby to skrátka bolo úspešné a tých 480 až 520 ľudí tam pracovalo,“ povedal.  

Šimko potvrdil, že ide o lokalitu priemyselného parku, na ktorý vláda pred dvomi rokmi vyčlenila takmer 10 miliónov eur. Investor podľa neho ale chce zahájiť výrobu na jeseň budúceho roka. S výstavbou priemyselného parku sa zatiaľ nezačalo. „Ide sa na tom pracovať a bude sa to robiť súbežne. Verím tomu, že budúcu jeseň by sme tam už mohli vyrábať. Nemci sú precízni ľudia,“ hovorí a dodáva, že súbežne by sa malo robiť aj na chýbajúcej infraštruktúre.

Dohoda má byť uzavretá aj s Banskobystrickým samosprávnym krajom, ktorý by sa mal prostredníctvom stredných škôl venovať rozšíreniu výučby potrebných technológií. „Konzultovali sme už aj to, akou formou zabezpečíme dopravu autobusovými spojeniami pre zamestnancov, v závislosti od lokalít okresu, odkiaľ budú zamestnaní,“ poznamenal.

O investorovi do Rimavskej Soboty informoval Milan Krajniak (Sme rodina), poverený minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky. „Je tesne pred spadnutím,“ prehlásil to v diskusnej relácii O 5 minút 12 na RTVS. Memorandum bolo podpísané aj so spoločnosťou Ziegler Group, ktorá sa zaoberá drevovýrobou.

Zdroj: vobraze.sk