Držkobranie sa blíži. Súťažné tímy sa môžu registrovať. Návštevníkov čaká pestrý program

Súťaž vo varení držiek Držkobranie sa blíži. Uskutoční sa 20. mája. Došlo k zmene miesta konania. Nebude sa konať na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote, ale na amfiteátri. Vstupné na podujatie bude vo výške štyroch eur a deti do 120 centimetrov budú mať vstup voľný. Pre vobraze.sk to potvrdil jeden z organizátorov Miroslav Melich. „Akcia sa presunula na amfiteáter z dôvodu lepšej vhodnosti miesta. Máme tu jednoduchší prístup k vode, je na ňom dostatok hygienických zariadení a dostatok miest na sedenie,“ vysvetlil.

Pri vstupe bude gastrozóna, kde si návštevníci budú môcť kúpiť nielen držkovú polievku, ale aj iné jedlá, ako klobásy, Gemerské guľky, Muránske buchty, palacinky a občerstvenie. Ani tento rok nebude chýbať VIP zóna do ktorej bude možné si zakúpiť lístky. Tie však budú v limitovanom počte. Bude tiež remeselnícka dedina. V zadnej časti budú variť súťažné tímy. Všetky hygienické povolenia sú už vybavené.

Prihlasovanie tímov do súťaže aktuálne prebieha. „Touto cestou chcem osloviť všetkých, ktorí majú chuť uvariť tú svoju obľúbenú držkovú polievku a zabaviť sa pri tom, aby neváhali a zaregistrovali sa vyplnením formuláru na webe drzkobranie.sk, nahlásením sa telefonicky na čísle 0911 126 283 alebo napísaním správy na Facebook Miroslav Gitara Melich.“ Do súťaže sa môžu prihlásiť tímy maximálne s piatimi členmi. Organizátor pre každé súťažné družstvo zabezpečí pitnú vodu, drevo na kúrenie, všetky potreby na servírovanie, taniere, lyžice, servítky. Na víťazov čakajú lákavé ceny. „Novinkou bude cena za najkrajší a najoriginálnejší súťažný stánok,“ doplnil Miroslav Melich.

Návštevníkov čaká pestrý program, v ktorom sa na pódiu predstavia folklórne skupiny, zahrá skupina Broadway, Šouband a iní účinkujúci. Na parkovisku pri amfiteátri bude ukážka práce policajného psovoda, nebudú tam chýbať ani hasiči či veterány a organizátori avizujú zoskok parašutistov, ktorí doručia vyhodnotenie súťaže. Pre najmenších návštevníkov bude pripravené detské vystúpenie na pódiu, maľovanie na tvár i penová šou a kolotoče.

Zdroj: vobraze.sk