Rimavskosobotskí hokejisti sa prihlásili do prvej ligy

Hokejisti HKM Rimavská Sobota podali prihlášku do prvoligovej súťaže. V uplynulej sezóne ovládli druhú ligu, ktorá je v hierarchii treťou najvyššou súťažou. „Prihláška do prvej Slovenskej hokejovej ligy bola odoslaná,“ povedal dnes pre vobraze.sk šéf HKM Rimavská Sobota Michal Slovák. Ako spomenul, prihlasovať sa dalo od začiatku týždňa, proces si však vyžadoval viacero administratívnych úkonov a sfinišovali ho až v piatok. Podľa jeho slov bude tak po prvýkrát v histórii na Gemeri 1. SHL. V klube ešte očakávajú návštevu zo Slovenského zväzu ľadového hokeja na posúdenie stavu pripravenosti zimného štadiónu.

Na podporu klubu vydražili minulý mesiac červené dresy, v ktorých si rimavskosobotskí hokejisti vybojovali postup. „Bielu sadu dresov sme dali všetkým hráčom, ktorí vybojovali postup a červenú sadu sme vydražili. Nechali sme si len nejaké dva, aby sme mali na pamiatku. Dražili sme ich, aby sme trochu zatraktívnili hokej v R. Sobote a podporil sa tým trochu aj klub,“ priblížil Slovák. Najdrahší bol dres Filipa Mlynčára, predali ho za 200 eur. „Jeho kamarát z Bratislavy ho chcel veľmi vydražiť, preto dal najviac,“ vysvetlil. Dodal, že dresy hráčov z Rimavskej Soboty boli vydražené v sumách najviac 150 až 160 eur. Patria medzi nich hráči Ďaloga, Šimko, Filipiak, Slovák či Klajban.

Rimavskosobotskí hokejisti si prebrali v máji aj Cenu primátora R. Soboty. Ocenení boli v Dome kultúry počas slávnostného zasadnutia poslancov mestského zastupiteľstva. „Urobíme všetko pre to, aby chlapi boli úspešní. Som presvedčený, že nájdeme s poslancami riešenie, aby sme im pomohli. Ide približne o podporu 130-140 tisíc eur v porovnaní s minulým rokom, inak tú súťaž nezvládnu,“ povedal začiatkom mája primátor Jozef Šimko na margo finančnej podpory súvisiacej s postupom do Tipos SHL. Tá je druhou najvyššou súťažou.

Zdroj: vobraze.sk