Rimavskosobotský poslanec oslávil jubileum. V otázke opätovnej kandidatúry je rozhodnutý

Ladislav Rigó

Dlhoročný poslanec mestského zastupiteľstva v Rimavskej Sobote Ladislav Rigó oslávil tento mesiac 65 rokov. Jubileum prežil v kruhu najbližšej rodiny, ktorá pri ňom stála aj po ťažkej autohavárii. Nezabudli však na neho ani jeho kolegovia. V rozhovore pre vobraze.sk sa zmienil aj o tom, či bude opäť kandidovať v jesenných komunálnych voľbách.

„Viacerí ma oslovili, aby som v nich kandidoval, ale na základe môjho vlastného rozhodnutia, názoru najbližších rodinných príslušníkov, mi to jednoducho môj aktuálny zdravotný stav už nedovolí,“ povedal Ladislav Rigó. Ako spomenul, je rád, že sa mu podarilo postaviť na nohy a párkrát sa odvážil ísť do mesta, no niekoľkohodinové sedenie spojené s funkciou poslanca na rokovaniach považuje za nevhodné.

Podľa jeho vyjadrenia dôchodkový vek dovŕšil, keď mal 62 rokov a 209 dní. „Už vtedy som odišiel papierovo do dôchodku aj napriek tomu, že som popritom zastával funkciu viceprimátora na mestskom úrade. Najskôr to bola neplatená funkcia, druhé volebné obdobie platená. Čo som vedel, to som pomohol,“ povedal Rigó, ktorý sa stal poslancom MsZ už v roku 2006. Je členom poslaneckého klubu Za rozvoj Rimavskej Soboty.

Podľa jeho slov ho však určite bude zaujímať, čo sa deje v meste. „Som hlboko presvedčený, že zdravotný stav mi to dovolí, aby som sa išiel pozrieť na novozvolené zastupiteľstvo. Som dlhoročný poslanec a určite ma bude zaujímať, čo sa deje v našom meste a či napredujeme dopredu,“ povedal Rigó, ktorý zastáva post poslanca Mestského zastupiteľstva v R. Sobote už vo štvrtom volebnom období. 
Ladislav Rigó je druhým najstarším rimavskosobotským poslancom, zároveň je aj poslancom Banskobystrického samosprávneho kraja.

Minulý rok v septembri ho na ceste na rokovanie krajského zastupiteľstva zastihla dopravná nehoda, pri ktorej utrpel vážne zranenia. Podľa jeho slov dovtedy zažíval každodenný zhon a bol permanentne na behu. „A v zlomku sekundy sa mi zmenil život,“ skonštatoval. To, že sa postavil na nohy, lekári podľa jeho slov považujú za zázrak. Po viac ako pol roku od nehody je stále na dlhodobej PN. 

Najstarším členom MsZ v R. Sobote je Štefan Baláž. Začiatkom apríla tohto roku oslávil 80 rokov.

Zdroj: vobraze.sk