Pre okresy R. Sobota a Poltár počita vláda s viac ako dvomi miliónmi eur. V R. Sobote sa má asfaltovať či dokončiť dopravné ihrisko

Vláda na dnešnom výjazdovom rokovaní v Rimavskej Sobote odsúhlasila finančnú pomoc obciam o mestám v okrese R. Sobota a Poltár. Obce majú dostať príspevok podľa počtu obyvateľov, minimálne však dvetisíc eur. Rozpočet počíta so sumou viac ako 2 milióny eur. Rokovanie prebiehalo za prísnych bezpečnostných opatrení polície. Podľa slov ministra obrany a vicepremiéra Roberta Kaliňáka, ktorý rokovanie viedol, sa zaoberali množstovm bodov a opatrení, ktoré majú v najbližších mesiacoh rozhýbať tieto okresy dopredu.

V okresnom meste R. Sobota ide z tohto balíka o sumu viac ako 250 tisíc eur. Z financií sa majú opravovať a asfaltovať ulice, dokončiť detské dopravné ihrisko. Ako sa ďalej uvádza v predkladanom návrhu, počíta sa aj s rekonštrukciou divadelnej sály alebo výmenou okien na ZŠ P. Dobšinského.

Na rokovaní sa hovorilo aj o uskutočniteľnosti projektu výstavby väzenského zariadenia Rimavská Sobota – Sabová. Prítomní boli aj zástupcovia investora nemeckej spoločnosti Winkelman, ktorá ako prvá za mestom stavia v priemyselnom parku výrobnú halu. Zamestnať tu chce vyše 400 ľudí a vyrábať majú komponenty do tepelných čerpadiel.

V meste Hnúšťa sa počíta s rekonštrukciou miestnej komunikácie „kolónia“, debarierizáciou poschodia mestského úradu, rekonštrukciou havarijného stavu mostíka pre športové kluby a vybavením športovísk. Vláda tieto aktivity má podporiť sumou viac ako 120 tisíc eur. V Tisovci má vláda podpoiť vybudovanie parkoviska pred centrálnym integrovaným zdravotným strediskom, a to sumou 32 tisíc eur.

Druhé okresné mesto Poltár má dostať viac ako 200 tisíc eur na rekonštrukciu športovej haly v meste.

Správa bude doplnená.

Do priemyselného parku v R. Sobote vozia nadrozmerné väzníky. Robia už aj nové odbočenie vrátane pripájacích pruhov

Zdroj: vobraze.sk, Úrad vlády RS