Hnutie Sme rodina pohorelo v parlamentných voľbách. Primátor R. Soboty Šimko neočakával takýto výsledok

Rimavskosobotský primátor Jozef Šimko, ktorý kandidoval v sobotňajších parlamentných voľbách za Sme rodina, neočakával takýto slabý výsledok hnutia, za ktoré kandidoval. Hnutie získalo na Slovensku len 2,21 percenta a do parlamentu sa nedostalo. Ako poslanec Národnej rady SR tak Jozef Šimko končí. „Výsledok 2,2 percenta som určite nečakal,“ povedal pre vobraze.sk Jozef Šimko a dodal, že jeho odhad bol od 4,5 do 5,5 percenta. Ako zdôraznil, jedine v okrese Rimavská Sobota sa hnutie prehuplo cez hranicu piatich percent. „Dokonca samotné mesto Rimavská Sobota, ako také malo cez šesť percent,“ dodal.

Veľkú podporu malo hnutie Sme rodina v Sútore, kde dominovalo. „Je to moja rodná obec. Je to normálna vec, za koho iného by hlasovali, keď nie za mňa. V Sútore som žil do svojich 18 rokov, kým som nešiel na vojnu,“ reagoval rimavskosobotský primátor Šimko.

Jozef Šimko získal na kandidátnej listine Sme rodina 1 440 preferenčných hlasov. Vo vlaňajších komunálnych voľbách sa mu darilo viac, v R. Sobote mu svoju dôveru prejavilo vyše tritisíc voličov, čo bolo viac, ako teraz v celoslovenskom meradle. „Inak sa hlasuje vo veľkých voľbách a inak sa hlasuje vo voľbách primátora či poslancov,“ reagoval Šimko, podľa ktorého prebiehajúce projekty v Rimavskej Sobote nie sú ohrozené. „Prebiehajúca výstavba kruhovej križovatky je v poriadku. Na domove dôchodcov ešte musíme pracovať. Verím tomu, že ten projekt nepadne vzhľadom na to, že bude nová vláda. Vzťahy so Smerom mám veľmi dobré a verím tomu, že domov dôchodcov v R. Sobote bude a začneme na ňom pracovať na budúcu jar,“ podotkol.

Zdroj: vobraze.sk