Hazucha nastúpil do parlamentu ako náhradník za Kaliňáka

Ivan Hazucha (53) z Rimavskej Soboty včera zložil sľub a stal sa poslancom Národnej rady SR. Nastúpil do nej ako náhradník za Roberta Kaliňáka (Smer – SD). Ten si neuplatňuje poslanecký mandát, keďže prešiel do vlády, je novým ministrom obrany. Hazucha bol zvolený za člena výboru pre ľudské práva a národnostné menšiny. Je okresným predsedom strany Smer – SD a poslancom rimavskosobotského mestského zastupiteľstva.

Do poslaneckých lavíc v NR SR zasadli aj politický analytik Igor Melicher (Smer – SD) z Poltára a podnikateľ Jozef Pročko (58) z Haliče. Ten kandidoval za koalíciu OĽaNO a priatelia, Kresťanská únia a Za ľudí. Pročko bude pôsobiť vo výbore pre hospodárske záležitosti. Poslancom zákonodarného zboru bol aj v predchádzajúcom volebnom období. Melicher (30) sa stal členom zahraničného výboru i členom výboru pre európske záležitosti. Obaja figurovali medzi zvolenými poslancami po septembrových parlamentných voľbách.

Pôsobenie Igora Melichera v NR SR však malo iba krátke trvanie. Presúva sa na rezort obrany. Novovymenovaná vláda ho na svojom včerajšom rokovaní vymenovala od 26. októbra za štátneho tajomníka ministerstva obrany.

Novú vládu vytvorili strany Smer – SD, Hlas – SD a SNS. Vládny kabinet vedie premiér Robert Fico (Smer). Predsedom parlamentu sa stal Peter Pellegrini (Hlas). Šéf SNS Andrej Danko, rodák z Revúcej, je jedným zo štyroch podpredsedov zákonodarného zboru.



Zdroj: vobraze.sk