V rimavskosobotskej estrádnej sále vymenili parkety, otestujú ich na stužkovej

Parkety v estrádnej sále Domu kultúry v Rimavskej Sobote sa dočkali výmeny. V sobotu 28. októbra sa v nej uskutoční prvé podujatie, bude ním stužková. Ako pre vobraze.sk uviedla poverená riaditeľka Mestského kultúrneho strediska Silvia Habánová, dnes si študenti Súkromnej strednej odbornej školy vyzdobili vynovenú sálu a zajtra im bude k dispozícii. 

V sále podľa riaditeľky ešte začiatkom tohto týždňa upratovali. „Všetci sme nabehli v pracovnom. Zapožičali sme si aj lešenie, lebo po oprave bolo všetko ešte zaprášené, aj steny, aj okná. V miestnosti boli rozobraté staré parkety a prach vznikol aj brúsením nových parkiet. Niekoľkokrát boli aj nalakované a schli dlhšiu dobu. Teraz sa podlaha doslova leskne a nepláva pod nohami ako tá stará,“ priblížila. Pocity zo sály sú podľa nej veľmi dobré. „Je tam vôňa novoty, nové radiátory a je tam aj teplejšie,“ doplnila šéfka MsKS.

Zo stien boli odstránené drevené obklady, steny boli „zarobené“ a radiátory prišli vymeniť pracovníci Mestskej bytovej správy. Verejné obstarávanie na podlahu vyhrala firma z R. Soboty Linoshop. Nová podlaha stála okolo 47 tisíc eur a spolu aj s výmenou radiátorov a murárskymi prácami rekonštrukcia vyšla podľa Habánovej cez 50 tisíc eur. Ako podotkla, organizácie sa už môžu hlásiť a naplánovať si plesy či zábavy. „Prví záujemcovia už sú,“ avizuje.

Zdroj: vobraze.sk