Smrť Barbary Haščákovej zaskočila členov rimavskosobotskej skupiny Maduar. Neskôr spolupracovala s Erikom Arestom

Smrť slovenskej speváčky Barbary Haščákovej, ktorá zomrela 22. novembra, zaskočila aj jej bývalých kolegov zo skupiny Maduar. Barbara zomrela vo veku 43 rokov na Floride, kde sa presťahovala a bývala už niekoľko rokov. Na Slovensku bola táto správa zverejnená dnes. Haščáková začínala v rimavskosobotskej skupine Maduar. Jej členov táto správa nemilo zaskočila. „Bola najmladšia medzi nami. Bola mimoriadne talentovaným dievčaťom a Slovensko prišlo o talentovanú speváčku, ktorá mala obrovský potenciál. Bohužiaľ, z môjho pohľadu nebol využitý tak, ako by mohol byť,“ povedal pre vobraze.sk člen skupiny Maduar Juraj Matyinko, ktorého táto nemilá správa zaskočila dnes popoludní. Ako spomenul, nechel tomu uveriť, až keď volal s kamarátkou, ktorá to mala potvrdené od jej brata, uveril.

Barbara, rodáčka z Košíc, mala len 14 rokov, keď začala spievať s rimavskosobotskou skupinou Maduar. Ako Matyinko spomenul, s Barbarou sa stretli v košickom štúdiu v roku 1994, kedy sa ako skupina zúčastnili na Košickom zlatom poklade a výsledkom boli štúdiové nahrávky. „Hľadali sme vtedy šikovné vokalistky. Z dvoch prišla len jedna a tou bola práve Barbara. Boli sme nadšení z toho, že to išlo dobre, bola šikovná a pasovala nám hlasovo,“ povedal. Naspievala vokály v piesni „Pár bielych ruží“ skupiny Maduar, hlasový talent prejavila tiež v ďalších piesňach tejto skupiny, ako napríklad „Anjel“, „I feel good“ a „Do it“.

Medzi najmilšie spomienky na Barbaru má Matyinko, keď bola aj s rodičmi na návšteve v R. Sobote. „Staral som sa jej o program. Bola milé talentované dievča na 14 rokov veľmi rozumná. Dalo sa s ňou dobre porozprávať. Člnkovali sme sa na Kurinci. Vtedy keby niekto vedel, že je to ona, tak by sa možno bol aj pristavil, vtedy sme však boli menej známi,“ priblížil Matyinko, ktorý spolu svojím bratom Ladislavom mali snahy, aby si spolu zahrali na jednom pódiu v rámci výročia skupiny Maduar.

Barbaru niekoľkokrát oslovovali na výročie založenia skupiny Maduar, aby sa stretli na pódiu. „Mali sme v pláne a boli sme dohodnutí s Barbarou i Erikom, že prídu ako hostia. Len nám tam vypadli reklamní partneri na poslednú chvíľu, tak sme to na odložili na neurčito,“ dodal. V roku 2014 mal Erik aj Barbara pozvanie, na dvadsiate výročie prvého albumu, ale to nevyšlo. Výsledkom bolo aspoň stretnutie s Erikom na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote.

Barbara po odchode z Maduaru neskôr tvorila hudobnú dvojicu s Erikom Arestom, MC Erik a Barbara, približne dva roky. Mala ešte sólovú dráhu. Koncom deväťdesiatych rokov sa presunula do Ameriky.

Zdroj: vobraze.sk, foto: reprofoto TV Markíza