Jeden z legendárnych hitov skupiny Maduar dostal novú podobu + video

Skupina Maduar z Rimavskej Soboty prišla na hudobnú scénu s novinkou. Najmä stredná generácia túto skladbu pritom pozná, lenže v inej podobe. Tanečná pieseň Do It patrila v deväťdesiatych rokoch minulého storočia medzi najväčšie hity Maduaru. Teraz ju nanovo spracovali a je z nej balada.

„Počas uplynulých 28 rokov, čo spievame Do It na našich koncertoch, by nám nikdy nenapadlo, že by mohol znieť fantasticky aj v pomalom prevedení. Bola to pre nás diskotéková klasika, ktorá vždy rozprúdila ľudí na tanečnom parkete. Na jesennom sústredení s našim koncertným tímom na Plejsoch v Krompachoch sme však pri nácviku s kapelou zažili výnimočný hudobný moment,“ priblížili Juraj a Ladislav Matyinkovci a pokračovali: „Náš klavirista Laci Znám začal počas krátkej prestávky hrať nádherný motív na tému Do It, do ktorého sme sa postupne pridali s našim rapom a následne sme prešli k refrénu. Bolo to neuveriteľne silné a emotívne. Doteraz si pamätáme, ako zostalo v sále na niekoľko sekúnd úplne ticho, kým sme vôbec spracovali čaro toho okamihu. Boli sme doslova šokovaní z toho, že Do It môže mať v sebe toľko romantiky a doteraz nepoznanej energie.“


Rozhodli sa zaradiť novú verziu Do It hneď do koncertného repertoára a Matyinkovci s kapelou nahrali zakrátko aj štúdiovú verziu skladby, ku ktorej natočili tiež videoklip. Nahrávka i klip vznikli v Košiciach. Symbolické je, že rovnako to bolo aj v prípade pôvodnej verzie v roku 1994.

„Veľmi sme si to s chalanmi z kapely užili. Hlavne natáčanie klipu v nádherných priestoroch Východoslovenskej galérie bolo mimoriadnym zážitkom, pretože tie svojou veľkoleposťou dokonale doplnili atmosféru skladby a celý videoklip tak dostal nielen romantický, ale aj nostalgický nádych. A práve nostalgia nás priviedla k tomu, aby sme sa doslova prehrabali v našich archívoch a obrazovo zmapovali našu históriu od úplných začiatkov až po súčasnosť. Bolo to ako cestovanie v čase, vďaka ktorému sme si mohli pripomenúť naše prvé rozhovory, koncerty, či úspechy a vidieť, ako sa menila nielen naša kapela, ale aj my dvaja,“ uviedli Ladislav a Juraj z Maduaru.

Zdroj: vobraze.sk, tlačová správa M&M Brothers, foto: reprofoto