Klenovčanka Fodorová priniesla z majstrovstiev Slovenska v bedmintone tri strieborné medaily

Laura Fodorová a jej partner vo štvorhre Martin Mathias Kozinka

Bedmintonistka Laura Fodorová (Družstevník Klenovec) získala na včerajších majstrovstvách Slovenska do 13 rokov tri strieborné medaily. Do finále postúpila vo dvojhre, v mixe i vo štvorhre. Bola to jej rozlúčka s touto vekovou kategóriou. Mladšie žiačky a žiaci zvádzali súboje v Púchove.

Talentovaná Fodorová bola v singli nasadenou dvojkou. V úvodnom kole mala voľný žreb. Potom však doslova zdemolovala Talčíkovú (BK MI Trenčín). Laura ju vyprevadila z kurtu málo vídaným spôsobom, absolútne nič jej nedovolila, keďže triumfovala v obidvoch setoch zhodne 21:0. Klenovská hráčka následne hladko zdolala Chomistekovú (SP Dolný Kubín) 2:0 a v semifinále presvedčivo porazila Skorkovskú (BKR Púchov) rovnako 2:0. Fodorová narazila vo finále na najvyššie nasadenú Šarlayová (BKR Púchov), na ktorú však už nestačila a prehrala s ňou 0:2.

Partnerom Laury Fodorovej bol v mixe Martin Mathias Kozinka (CEVA Trenčín), pričom boli druhou najvyššie nasadenou dvojicou. V prvom kole mali voľno. Vďaka trom víťazstvám postúpili do finále. Vo štvrťfinále pritom zvládli náročný trojsetový duel, v rozhodujúcom dejstve uspeli najtesnejším rozdielom (21:19). V zápase o titul Kozinkom s Fodorovou prehrali so štvrtým nasadeným párom Beňovič/Šarlayová (AS Trenčín, BKR Púchov) 0:2.


Po boku Fodorovej hrala v debli Terézia Sopková (BC Prešov) a ako nasadené trojky sa predrali do finále. Na ceste do neho zdolali postupne tri páry, bol medzi nimi aj ten najvyššie nasadený. V súboji o zlaté medaily Fodorová so Sopkovou prehrali s púchovskou dvojicou Šarlayová/Skorkovská 0:2. Ich premožiteľky boli nasadenými dvojkami.

Bedmintonistka klenovského Družstevníka Laura Fodorová sa predstavila v závere novembra na turnaji zmiešaných družstiev v maďarskom Pécsi. Hrala na ňom za tím Slovakia Project U15, jeho súčasťou bol aj ďalší klenovský hráč Jakub Fotta. Slovensko malo na turnaji aj výber pod hlavičkou Slovakia Team 2009. Za ten zas hral Klenovčan Samuel Fodor.

Zdroj: vobraze.sk, foto: M. Fodorová