Mestské kultúrne stredisko v R. Sobote má novú šéfku

Vedením Mestského kultúrneho strediska v Rimavskej Sobote je od začiatku februára poverená Angela Záhorská. Tá doteraz šéfovala oddeleniu opatrovateľskej služby na rimavskosobotskom mestskom úrade. V minulosti zastávala aj pozíciu vedúcej odboru sociálnych veci a kultúry, ako aj vedúcej odboru školstva, sociálnych vecí a kultúry na mestskom úrade.

„Vymenovaná som na obdobie pol roka, do doby úspešného výberu riaditeľa,“ povedala pre vobraze.sk Angela Záhorská. Ako uviedla, inštitúciu čaká rekonštrukcia budovy, kina, ale aj organizovanie kultúrnych aktivít v amfiteátri hlavne cez leto, keď by táto budova mala byť stavenisko.

„Časom uvidíme, ako budeme vedieť fungovať a či budeme vedieť môcť sprístupniť niektoré kultúrne aktivity, aj keď budú prebiehať stavebné aktivity,“ povedala Záhorská, ktorá je vo funkcii druhý deň a oboznamuje sa postupne s agendou. Podotkla, že práca bude náročná na zladenie termínov, priebehu prác i kultúrnych aktivít.
Poznamenala, že sa bude snažiť čo najlepšie veci zmanažovať zo svojich skúseností, aj keď kultúra z pohľadu mestského úradu sa nedá porovnávať s celkovou organizáciou MsKS.

V súčasnosti prebieha výberové konanie na obsadenie pozície riaditeľa MsKS. Podľa našich informácií sa mal prihlásiť jeden uchádzač. Obálka sa mala otvárať v stredu tento týždeň, no pre chorobu k tomu nedošlo. Pre vobraze.sk to potvrdil viceprimátor mesta a jeden z členov výberovej komisie Attila Halász. Ako dodal, nevie o tom, že by bol už stanovený termín otvárania obálky.
Poverenie novej šéfky MsKS v R. Sobote je podľa poslanca Štefana Baláža na obdobie šiestich mesiacov. Predpokladá, že pôjde len o dočasné riešenie, nakoľko má zastupujúca pracovníčka v praxi skôr dlhoročné zameranie na sociálnu oblasť.

Rimavskosobotskí poslanci vymenovali za novú riaditeľku MsKS od začiatku decembra Silviu Habánovú. Skončila na tomto poste koncom januára. Po krátkej dobe ale podľa jej slov zo zdravotných dôvodov odstúpila z funkcie, bola na dlhodobej PN. Pred vymenovaním do funkcie riaditeľky bola Habánová poverená jej riadením vyše pol roka.

Milana Jutková skončila na poste riaditeľky MsKS v R. Sobote

Zdroj: vobraze.sk