Heľenine oči, Dominika Mirgová i Sendreiovci roztancovali stovky divákov + foto a video

Dominika Mirgová

Na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote to včera žilo. V pestrom programe sa o zábavu ľudí postarala rómska kapela Sendreiovci, speváčka a herečka Gizela Oňová či skupina EDDA majdnem. Vo večernom programe Hlavné námestie zaplnili priaznivci speváčky Dominiky Mirgovej a zlatým klincom programu bola hudobná skupina Heľenine oči z východného Slovenska. Na pódiu vyčarovala dobrú atmosféru Dominika Mirgová, publikum s ňou ochotne zaspievalo niekoľko refrénov.

Osobitne s DJom zahrali aj rimavskosobotským maturantom, ktorí sa prišli zabaviť na jej koncert. Odzneli aj letné pesničky, pri skladbe Zober ma tam si natočili krátke video na sociálnu sieť. „Rimavská, ste perfektní. Ďakujem krásne, ste úžasní,“ povedala Dominika, ktorá fanúšikou rozpálila aj krátkou ľudovou vsuvkou „Načo pôjdem domov“, či „Kde si včera bol“. Po koncerte bol o ňu veľký záujem a chceli sa s ňou fotiť mnohí fanúšikovia.

Po nej priši na scému Heľenine oči. Chladnejšie večerné počasie a východniarska kapela už vôbec nedali šancu fanúšikom zastať. Priniesli so sebou viacero skladieb s prvkami metalu, ska, reggae, folku a rocku. To všetko s patričnou dávkou energie a zábavy. Hecovanie publika, spoločné spievanie bolo pre mnohých naozaj zlatým klincom programu.

V priebehu dňa sa na pódiu prestriedalo veľa detí a mládeže zo základných či materských škôl. Rovnako sa predviedli aj mažoretky Estrella, ktoré nedávno získali ocenenia na MSR v mažoretkovom športe v Hlohovci. Koncertmi začala  rómska kapela Sendreiovci & Kakavakere Lavutara DNI MESTA: Na Hlavnom námestí začne program už dopoludnia. Sendreiovci pozývajú – vobraze.sk

„Atmosféra bola skvelá. Ľudia sa bavili počas celého dňa,“ povedal pre vobraze.sk moderátor Cyril Žolnír, ktorý sprevádzal vystúpenie všetkých účinkujúcich. Dopoludnia sa na program prišli pozrieť skupiny ľudí, boli aj starší, aj mladší. „Boli ľudia, čo sa pristavovali, alebo išli z práce, zo školy. Na záver bola fantastická nálada na koncerte Heľenine oči, ktorí to úplne rozprúdili. Ja som mal jedným momentom pocit, že zábrany, ktoré oddeľujú pódium naozaj padnú, lebo tak to s nimi triaslo,“ priblížil Soboťan Žolnír, ktorý je zároveň aj hercom a ponuka moderovať takéto podujatie ho príjemne prekvapila. 

Bezplatný program pokračuje aj v piatok. Na pešej zóne je jarmok a pri pošte kolotoče.

Na Dni mesta vystúpi Dominika Mirgová, Heľenine oči aj Spievankovo