DNI MESTA: Na Hlavnom námestí začne program už dopoludnia. Sendreiovci pozývajú

Pestrý program osláv Dní mesta Rimavska Sobota začína už vo štvrtok dopoludnia. Začiatok má byť od 10 tej hodiny. Po slávnostnom zahájení nasledujú vystúpenia detí ZŠ a MŠ, či Relaxu. Súčasťou bude aj jarmok. Moderátorom štvrtkového programu bude Cyril Žolnír z Rimavskej Soboty. So svojím hereckým nadaním sa presadil v divadle, no zahral si už aj v seriáloch či reláciách.

O 15.00 hodine by mala začať koncertne ladiť rómska kapela Sendreiovci & Kakavakere Lavutara. Jej líder Vladimír Sendrei dnes osobne pozýval ľudí na pešej zóne na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote. Okrem veľkého baneru ľudia postrehli aj natáčanie záberov do videoklipu k ich pripravovanému CD.

Pokračovať majú aj zajtra. Ako pre vobraze.sk Vladimír Sendrei uviedol, zahrajú Hopa lide-lide, ku ktorej dnes začali točiť zábery do videoklipu k pripravovanému CD. Odznieť má aj jedna skladba v maďarčine. „Na to sa ľudia môžu tešiť,“ zdôraznil. Ako s úsmevom odkazuje, zajtra im na koncerte počasie vydrží, lebo majú šťastie. Na námestie sa dnes priviezli kabrioletom a priniesli aj transparent s názvom Sendreiovci Bašável Hopa Lide Lide, kde sme lídra rómskej kapely aj odchytili.

Program na Dni mesta Rimavská Sobota začína vo štvrtok 5. mája. Hlavné námestie tak bude patriť viacerým interpretom. V rámci kultúrneho programu od 16.00 hodiny sa na pódiu Hlavného námestia predstaví speváčka a herečka Gizela Oňová, od 17.30 hod. skupina EDDA majdnem, od 19.00 hod. speváčka Dominika Mirgová a od 20.30 hod. hudobná skupina Heľenine oči. Súčasťou bude aj jarmok. Program pokračuje aj v piatok o 10.00 hodiny Spievankovom.

Zdroj: vobraze.sk

„Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín“

MC Erik s Ivanou Poláčkovou zaspievajú v R. Sobote osvedčené hity